Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

Eduskuntatalosta linnaan? Pekka Haavisto pitää korttinsa piilossa.Vihreät

Eduskuntatalosta linnaan? Pekka Haavisto pitää korttinsa piilossa.

Lähteekö Pekka Haavisto presidenttikisaan? Ratkaisu viikonloppuna

7.2.2017 14.33

Sammeli Heikkinen

Viikonloppuna selviää, lähteekö edellisten presidentinvaalien vihreä menestyjä Pekka Haavisto ehdolle vuoden 2018 presidentinvaaleissa. Haaviston odotetaan kertovan ehdokkuushaluistaan niin, että viikonloppuna Lohjalla kokoontuva vihreiden puoluevaltuuskunta voi tarvittaessa siunata hänen ehdokkuutensa.

Tähän saakka Haavisto on pitänyt korttinsa hyvin piilossa. Tänään tiistaina julkaistussa Lännen median haastattelussa hän vakuuttaa, ettei ole vielä itsekään tehnyt päätöstä asiasta.

Puoluesihteeri Lasse Miettisen mukaan puoluevaltuuskunnalla on valmius käsitellä presidenttiehdokkuutta sunnuntaina. Esityslistaan asia on kuitenkin lisättävä lauantaina. Jos tällaista lisäystä ei tehdä, presidenttiehdokkaasta päätetään aiemmin sovitussa aikataulussa, eli toukokuun puoluevaltuuskunnan kokouksessa.

Vihreiden presidenttiehdokkuus on siis viikonlopun jälkeen edelleen auki, jos Haavisto ei kisaan ryhdy.

Haavisto pääsi vuoden 2012 presidentinvaaleissa toiselle kierrokselle, jolla hävisi kokoomuksen Sauli Niinistölle. Haavisto sai noin 1 080 000 ääntä, Niinistö puolestaan 1 800 000 ääntä. Presidentti Niinistö ei ole vielä paljastanut, aikooko asettua ehdolle jatkokaudelle.

Presidentinvaalien ehdokasasettelu on vielä alkutekijöissään. Ainoastaan keskusta on nimennyt ehdokkaakseen kansanedustaja Matti Vanhasen. Demareiden ehdokkaan pitäisi selvitä maaliskuun loppupuolen puoluevaltuuston kokouksessa.

presidentinvaalit  Pekka Haavisto 
Viite