Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Henna Rantasaari

Henna Rantasaaren mukaan vihreät on Seinäjoella kolmen suuren joukossa kymmenen vuoden päästä.Henna Rantasaari

Henna Rantasaaren mukaan vihreät on Seinäjoella kolmen suuren joukossa kymmenen vuoden päästä.

Lapsiystävällisyys teemaksi Seinäjoella

27.3.2018 10.22

Vesa Sisättö

Mikä on kevään tärkein poliittinen kysymys Seinäjoella, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Henna Rantasaari?

Eniten työtä teettää kaupungin strategia. Sen valmistelu on edennyt hyvässä yhteisymmärryksessä. Strategian viidestä teemasta tärkein on yrittäjyys. Iloitsen siitä, että mukaan on tullut uutena lapsi- ja perheystävällisyys.

Syksyllä edessä ovat maakuntavaalit. Näkyvätkö ne jo keskustelussa?

Maakuntavaaleista on ollut aika vähän puhetta. Yksikään puolue ei ole tehnyt asiassa avauksia. Se on herättänyt lähinnä tuhahduksia tai hymähdyksiä. Kuvaavaa on, että keskustapuolueen paikallisjärjestö on jo nimennyt yhden eduskuntavaaliehdokkaan, muttei yhtään maakuntavaaliehdokasta.

Mitä muualta Suomesta pitäisi tuoda Seinäjoelle?

Joukkoliikenne, se on täällä aivan alkutekijöissään. Toinen asia on kansainvälisyys, jota tarvittaisiin lisää.

Missä muu Suomi voisi ottaa mallia Seinäjoesta?

Ainakin yrittäjäystävällisyydessä. Siinä olemme onnistuneet hyvin. Kaupungin kehitysyhtiö on tehnyt yhdessä yrittäjien kanssa hyviä juttuja.

Mitä jokaisen suomalaisen tulisi tietää Seinäjoesta?

Täällä on yksi Suomen ja jopa maailman kovimmista keikkapaikoista, eli Rytmikorjaamo. Se on rakennettu vanhan postiautovarikon tiloihin. Samassa kiinteistössä toimii myös paljon erilaisia luovien alojen yrittäjiä. Siellä järjestetään erilaisia tapahtumia.

Missä Seinäjoen vihreät ovat 10 vuoden päästä?

Viime vaalit menivät todella hyvin. Meillä oli pitkään ollut yksi valtuutettu, nostimme luvun kolmeen ja saimme paikan kaupunginhallituksesta. Kymmenen vuoden päästä olemme kolmen suuren puolueen joukossa. Siinä on tavoitetta.
Viite