Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Ville Niinistö
uuskieltä. "Nyt hallitus onkin sitä mieltä, että rakenneuudistukset ovatkin vain julkisen sektorin leikkaamista, ja se on mielestäni aikamoinen silmänkääntötemppu", sanoi Ville Niinistö eduskunnassa.Iiro Törmä

uuskieltä. "Nyt hallitus onkin sitä mieltä, että rakenneuudistukset ovatkin vain julkisen sektorin leikkaamista, ja se on mielestäni aikamoinen silmänkääntötemppu", sanoi Ville Niinistö eduskunnassa.

Leikkaus vai uudistus - Niinistö syyttää hallitusta uuskielestä

18.2.2015 13.06

Annakaisa Suni

Hallituspuolueet ja vihreät kiistelivät tänään keskiviikkona eduskunnassa siitä, onko vihreät ollut mukana tekemässä leikkauksia koulutukseen. Hallitus valmistelee tällä hetkellä 260 miljoonan euron säästöjä ammattikouluihin ja lukioihin.

Keskusta, perussuomalaiset, vasemmistoliitto ja vihreät moittivat välikysymyksessä hallituksen tekemiä leikkauksia.

"Vihreät ja vasemmisto antavat ymmärtää, että toisen asteen uudistus ei ole ollut heidän työpöydällään. Tosiasia on, että koko paketista on vallinnut hallituksen yksimielisyys", sanoi opetusministeri Krista Kiuru (sd).

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö vastasi, että sixpack-hallituksen tekemän paketin piti nimenomaan uudistaa rakenteita, ei olla leikkauslista.

"Rakenneuudistuksia piti tehdä, jotta emme joudu leikkauksiin ja palvelutason laskuun. Valmistelun aikana tästä onkin tullut leikkausohjelma, minkä ministerikin myönsi", Niinistö sanoi.

Niinistön mukaan rakennepaketin tavoitteena oli parantaa toisen asteen läpäisemisprosenttia niin, että esimerkiksi ammattikouluissa useampi opiskelija saisi tutkinnon.

Myös rkp:n Mikaela Nylander penäsi Niinistö vastuuta.

"Edustaja Niinistö, te olitte mukana päättämässä 260 miljoonan leikkauksesta. Seisotteko näiden leikkausten takana?" Nylander kysyi.

"Hallituspuolueiden uuskieli hämmentää", Niinistö vastasi ja toisti, että vihreät on ollut mukana päättämässä rakenneuudistuksista, ei leikkauksista.

"Nyt hallitus onkin sitä mieltä, että rakenneuudistukset ovatkin vain julkisen sektorin leikkaamista, ja se on mielestäni aikamoinen silmänkääntötemppu", Niinistö sanoi.

Tällä hallituskaudella on päätetty yhteensä 1,7 miljardin euron koulutusleikkauksista.

Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta perjantaina. Tänään käsitelty välikysymys on tämän hallituskauden 22. ja toinen, jossa vihreät ovat mukana.

koulutus 
Viite