Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Luke potkii pihalle liki 150

10.6.2015 15.54

Sammeli Heikkinen

Luonnonvarakeskus Luke irtisanoo 146 ihmistä. Luken yt-neuvottelut alkoivat huhtikuun lopussa ja päättyivät tänään keskiviikkona.

Luken työntekijämäärä pienenee myös eläköitymisen ja määräaikaisten työsuhteiden uusimatta jättämisen vuoksi. Yhteensä työvoimaa lähtee noin 210 työntekijän edestä.

Luonnonvarakeskus on vastaa merkittävästä osasta suomalaista riista-, metsä-, ja viljelytutkimusta. Lukeen yhdistettiin tämän vuoden alussa Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT, Metsäntutkimuslaitos Metla, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos RKTL sekä Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus Tike.

Luken mukaan irtisanomisia ei ole vielä jyvitetty toimipaikoittain, mutta tarkoitus on rokottaa kovemmin hallintopalveluita ja kevyemmin tutkimusta tukevaa toimintaa.

Luke jakaa potkuja, sillä valtion tutkimuslaitosten ja -rahoituksen kokonaisuudistus leikkaa sen perusrahoituksesta noin 15 miljoonaa euroa. Luken mullistukset eivät kuitenkaan pääty tähän, sillä tuoreen hallitusohjelman mukaan laitos yhdistetään lähitulevaisuudessa Suomen ympäristökeskus Sykeen.

luonto  tutkimus  työmarkkinat 
Viite