Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Evangeline Cabal ja Ma Lynn Rangel-Mustonen
Valmistelut takana. Evangeline Cabalin ja Ma Lynn Rangel-Mustosen ovat valmistautuneet festivaaliin koko kevään. Tarjolla on muun muassa friteerattua banaania.Iiro Törmä

Valmistelut takana. Evangeline Cabalin ja Ma Lynn Rangel-Mustosen ovat valmistautuneet festivaaliin koko kevään. Tarjolla on muun muassa friteerattua banaania.

Maailman keittiöt kyläilevät taas Helsingissä

27.5.2016 14.08

Lasse Leipola

Helsingissä ensi viikonloppuna järjestettävillä Maailma kylässä -festivaaleilla on näytillä maailman keittiöiden kirjo. Lasten tulevaisuus -järjestö vääntää tuhansia filippiiniläistä rullia. Niiden avulla rakennetaan koulu Filippiineille.

Miten festivaaleihin valmistaudutaan, Lasten tulevaisuus -järjestön puheenjohtaja Ma Lynn Rangel-Mustonen?

”Keittiömestarimme tekee kevätkääryleitä pakkaseen pitkin kevättä, mutta muuten valmistelut painottuvat viimeisille päiville. Osan ruuasta keittiömestari tekee itse. Välillä kokoonnumme porukalla tekemään ruokaa. Yhteensä valmisteluihin menee noin kymmenen työpäivää.”

Mitä ruokia on tarjolla?

”Kevätkääryleiden lisäksi tarjolla on erilaisia nuudeleita, filippiiniläistä nautaa, kasvisruokaa ja friteerattua banaania.”

Millainen kokemus festivaali on ruokamyyjälle?

”Aika jännittävä ja kiireinen. Pitää olla ammattimainen, tietää minkä pitää olla kylmässä ja miten kypsennetään. Lisäksi pitää olla ystävällinen asiakkaille. Ihmiset ovat mukavia ja haluavat avoimesti maistaa jotain uutta. Festivaalitunnelma tekee heidät iloisiksi. Tämä on meille jo yhdeksäs kerta, joten meillä on myös kanta-asiakkaita, jotka tulevat uudelleen vuosi toisensa jälkeen. Ruokamyyjiä on paljon, joten kilpailu on kovaa. Pitää miettiä, miten erottautuu joukosta.”

Kuinka tärkeä tapahtuma on järjestöllenne?

”Teemme vapaaehtoistyötä. Näinä päivinä kaikki ottavat töistään vapaata. Järjestömme auttaa Filippiineillä prostituoituja hankkimaan toisen ammatin tai koulutuksen. Tähän kuuluu myös heidän lastensa tukeminen tarjoamalla heille mahdollisuuksia koulutukseen ja terveydenhuoltoon. Olemme rakentaneet jo yhden koulun ja keräämme rahaa toiseen. Koulut rakennetaan sementistä, joten ne tarjoavat taifuunien aikana ihmisille myös suojaa ja säästävät siten ihmishenkiä. Maailma kylässä on tärkeä, koska sen ansiosta näistä unelmista voi tulla totta.”
Viite