Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ruutukaappaus Congrats you have an all male panel -sivulta

Miespaneelionnittelut! Congrats you have an all male panel -blogin kuva pelkästään miehistä koostuvasta paneelista Global Summit of Women -tapahtumassa viime vuonna. Ruutukaappaus Congrats you have an all male panel -sivulta

Miespaneelionnittelut! Congrats you have an all male panel -blogin kuva pelkästään miehistä koostuvasta paneelista Global Summit of Women -tapahtumassa viime vuonna.

Maneeli-blogin tekijöiden uusi hanke: Näin opit olemaan hauska!

18.5.2015 16.02

Kati Pietarinen

Tamperelaistutkija Saara Särmän ja entisen vihreän kansanedustajan Rosa Meriläisen helmikuussa perustama tumblr-blogi Congrats, you have an all male panel! on noussut viime viikkoina kansainväliseen suosioon: siitä ovat kertoneet niin Cosmopolitan, Buzzfeed, Time, BusIness Insider, The Telegraph kuin Aljazeerakin. Blogiin kerätään esimerkkejä paneeleista, seminaareista, tapahtumista ja julkaisuista, joiden kaikki asiantuntijat ovat miehiä. Valokuviin miespaneeleista eli maneeleista liitetään valokuva peukkua näyttävästä David Hasselhoffista.

”Tällä hetkellä sivustolle tulee sisältöä hirveä määrä ympäri maailmaa. Pystymme julkaisemaan vain kaksitoista uutta kuvaa päivässä, ettei sivu mene ihan tukkoon. Sisältöä kaivataan silti koko ajan lisää", Meriläinen kertoo.

Seuraavaksi riemastuttavan raivostuttavan suosikkiblogin tekijät järjestävät Näin opit olemaan hauska -työpajoja naisille. Meriläinen ei kerro työpajoista vielä enempää, paitsi että yhteistyökumppanina on Olivia-lehti, jonka kanssa aiheesta tiedotetaan myöhemmin.Blogi ja työpajat ovat osa Särmän ja Meriläisen feministisen ajatushautomo Hatun Naiset esiin! -projektia, joka tuo esille asiantuntijanaisia ja vapauttaa naisia huumorin keinoin. Sen puitteissa kootaan myös tietopankki asiantuntijanaisista.

Suunnitelmissa on joko sähköisten tai paperisten Hasselhoff-onnittelukorttien lähettäminen kaikkiin blogissa esiteltyihin miespaneeleihin, mutta siihen edetään vasta lähikuukausina. Sisältöä on niin paljon, että takautuvasti kortteja tuskin pystytään lähettämään, Meriläinen sanoo.

feminismi  internet 
Viite