Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kynttilöitä tapahtumapaikalla
Jaettu suru. Monet ovat muistaneet viime viikolla kuollutta Jimi Karttusta viemällä tapahtumapaikalle kukkia tai kynttilöitä.

Jaettu suru. Monet ovat muistaneet viime viikolla kuollutta Jimi Karttusta viemällä tapahtumapaikalle kukkia tai kynttilöitä.

Mielenosoitus haluaa pysäyttää natsit: "Suomeen on rakentunut hiljaisuuden kulttuuri”

21.9.2016 13.25

Lasse Leipola

Helsingissä järjestetään lauantaina mielenosoitus, jonka tavoitteena on tuomita fasismi ja rasismi. Tapahtuman järjestäjien mukaan Suomeen on rakentunut hiljaisuuden kulttuuri, jonka varjossa rasismi ja väkivaltainen äärioikeisto ovat saaneet kasvaa rauhassa.

Tapahtumaan on ilmoittanut Facebookissa jo yli 5 000 osallistujaa ja kiinnostuneitakin on noin 10 000. Mielenosoitus käynnistyy kello 12 Kansalaistorilta ja kulkee kello 15 mennessä Senaatintorille.

”Kutsumme nyt kaikkia yhdessä rikkomaan hiljaisuuden ja näyttämään, ettei fasismille ja rasismille ole tässä yhteiskunnassa sijaa. Kutsumme kaikkia toimimaan yhdessä sen puolesta, että kukaan ei joutuisi pelkäämään natsien väkivaltaa”, kutsussa julistetaan.

Tapahtuman Facebook-kutsussa vaaditaan toimia erityisesti pääministeri Juha Sipilältä (kesk) ja sisäministeri Paula Risikolta (kok).

”Puheiden aika on ohi. Vaadimme poliitikkoja ja viranomaisia ottamaan vakavasti rasismin ja siitä kumpuavan väkivallan. Vaadimme tekoja. Rasismiin ja väkivaltaisen äärioikeiston toimintaan on mahdollista puuttua jo nykyisen lain puitteissa.”

Järjestäjien toiveena on, että mielenosoituksen viesti pidetään selkeänä ja poliittiset tunnukset, kuten puolueiden ja valtioiden liput kotiin, jätetään kotiin.


Lisää aiheesta:Viite