Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

eeva-johanna.net

Eeva-Johanna Eloranta
Varjoministeri. Sarjassa oppositiopoliitikko kertoo, mitä tekisi, jos olisi ministeri.eeva-johanna.net

Varjoministeri. Sarjassa oppositiopoliitikko kertoo, mitä tekisi, jos olisi ministeri.

Mikä uskonnonopetuksessa on pielessä, Eeva-Johanna Eloranta?

21.12.2015 9.52

Annakaisa Suni

Miten muuttaisit uskonnonopetusta, jos olisit opetusministeri, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd)?

”Vaihtaisin eri uskontojen opetuksen kaikille yhteiseen uskonto- ja katsomustietoon. Toivon, että mahdollisimman moni allekirjoittaisi asiaa ajavan kansalaisaloitteen.”

Mikä uskonnonopetuksessa on pielessä?

”Kun koulussa puhutaan arvoista ja etiikasta, lapset jaetaan eri paikkoihin. Esimerkiksi Suomen islaminuskoisten olisi tärkeä tuntea kristinuskon arvomaailmaa, koska se on ollut tärkeä asia kulttuurimme muovautumisessa. Ja meidän pitäisi tuntea islamia. Uskon, että se vähentäisi ennakkoluuloja.

Opetusryhmien jaottelu uskonnon mukaan on yhdenlaista syrjintää. Tulee tunne, että täällä olemme me valtauskonnon edustajat ja tuolla nuo muut, jotka ovat vähän huonompia. Elämänkatsomustietoa ei edes voi valita, jos vanhemmat kuuluvat kirkkoon.”

Mitä yhteisessä katsomusaineessa opetettaisiin?

”Arvokasvatusta ja etiikkaa, eri uskontoja ja maailmankatsomuksia. Painopiste olisi valtauskonnossamme, evankelisluterilaisessa kristinuskossa.

En ole uskontovastainen. Päinvastoin, uskonto on mielestäni hirveän tärkeä oppiaine lapsille ja nuorille. On tärkeää oppia omasta ja muiden katsomuksista. Siksi käyttäisin uudesta oppiaineesta nimeä uskonto- ja katsomustieto.”
Viite