Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kuvakaappaus Googlen Image Search

Googlen kuvahaun tulokset
Aito vai kopio? Googlen kuvahaku löytää alkuperäisen kuvan.Kuvakaappaus Googlen Image Search

Aito vai kopio? Googlen kuvahaku löytää alkuperäisen kuvan.

Mikko Alatalon kohukortin kuvaa käytettiin luvatta: ”Täytyy varmaan lähettää viinipullo”

19.12.2016 16.23

Lasse Leipola

Kansanedustaja Mikko Alatalon (kesk) medialle lähettämä sähköpostijoulukortti herättää hämmennystä. Ensin Nyt-liite kyseli Alatalolta, onko hän vieläkin katkera Tampereen ratikkapäätöksestä, kun on lähettänyt joulukortin tekstillä:

”Autoilu loppuu Tampereen keskustassa, mutta nyhtökauralla pääsee... Hyvää joulua! Mikko Alatalo”


Vihreä Lanka kiinnostui kortin alakulmassa näkyvästä eläimestä, josta näkyi Alatalon lähettämässä vain yläosa. Googlen kuvahaku paljasti, että kyseessä on kyseessä on todennäköisesti lumikko.

Tätäkin kiinnostavampi havainto oli kuitenkin se, että kyseessä on karkkilalaisen Ileartin eli Ilkka Kylmäkorven myymä joulukortti. Alatalon lähettämässä versiossa kuvan alareuna – tekijän signeeraus mukaanlukien – oli leikattu pois.

”Olen vielä tällainen aloitteleva kuvittaja enkä ole kyllä tällaista aiemmin kohdannut. Erikoista, että kyseessä on vielä Mikko Alatalo, jonka luulisi ymmärtävän tekijänoikeuksista. Jos hän olisi kysynyt, olisi varmasti päästy järkidiiliin”, Kylmäkorpi sanoo.

Ilkka Kylmäkorpi sanoo selvittävänsä asiaa.


Alatalo myöntää Vihreälle Langalle, että tapauksessa on käynyt virhe.

”Olin saanut kortin toiselta henkilöltä ja siitä oli krediitti leikattu jo siinä vaiheessa. Lisäsin siihen itse vain tekstin. Täytyy varmaan lähettää karkkilalaiselle taiteilijalle viinipullo”, Alatalo sanoo.

mikko alatalo  tekijänoikeudet 
Viite