Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

freeimages.com

koplattu. Peruskoulun kehittämiseen tarkoitetut rahat, subjektiivinen päivähoito-oikeus ja kotihoidontuki muodostavat horjuvan kokonaisuuden.freeimages.com

koplattu. Peruskoulun kehittämiseen tarkoitetut rahat, subjektiivinen päivähoito-oikeus ja kotihoidontuki muodostavat horjuvan kokonaisuuden.

Miljoonien koulutusraha koplattu päivähoitoon - koko paketti horjuu

29.1.2015 17.02

Annakaisa Suni

Päivähoidon ja kotihoidon tuen uudistaminen on jumissa hallituksessa. Samaan pakettiin on kytketty myös kuuden miljoonan euron määräraha peruskoulujen opetuksen kehittämiseen.

Asian otti esille vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto eduskunnan kyselytunnilla. Hänen mukaansa hallituksen oli tarkoitus palauttaa perusopetuksesta vuoden lopussa leikatut miljoonat tammikuussa. Päätös on kuitenkin sidottu subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittamiseen, joka puolestaan on sidottu kotihoidon tuen jakamiseen puoliksi isän ja äidin kesken. Hallituspuolueet eivät ole päässeet sopuun paketista.

"Vihreät on sitä mieltä, että perusopetuksesta ei pitäisi enää leikata. Missä perusopetuksen rahat viipyvät?" Alanko-Kahiluoto kysyi eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

Opetusministeri Krista Kiuru (sd) myönsi koplauksen ja sanoi, että asia yritetään ratkaista ensi kuussa.

"Tiedän ja tunnen asian hyvin ja pyrin tekemään kaikkeni, että saadaan rahat palautettua."

Pääministeri Alexander Stubb (kok) sanoi uskovansa, että paketti viedään eteenpäin, "jos ei nyt, niin myöhemmin".

päivähoito 
Viite