Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Markus Sommers

Antero Vartia
Haaviston jäljillä. Antero Vartia aikoo ajaa eduskunnassa energiaremontin lisäksi perustuloa.Markus Sommers

Haaviston jäljillä. Antero Vartia aikoo ajaa eduskunnassa energiaremontin lisäksi perustuloa.

Mitä hyötyä julkkistukijoista on eduskunnassa, Antero Vartia?

24.4.2015 14.07

Annakaisa Suni

Onneksi olkoon, Antero Vartia! Sinut valittiin vihreiden kansanedustajaksi Helsingistä. Mitä terveisiä haluaisit lähettää sinua äänestäneille?

”Olen nöyrän kiitollinen. Tämä työvaihe oli välttämätön, että pääsee tekemään töitä. Olennaista on se, mitä teen läpi päästyäni.”

Minkä asioiden puolesta aiot taistella eduskunnassa?

”Eduskunnassa on hirveän tärkeää puhua kokonaisuuksista, mutta on pari asiaa, jotka meidän pitäisi ajaa vauhdilla läpi. Toinen on perustulo ja toinen on niin kutsuttu energiaremontti, jossa me ihan ensimmäiseksi lopetamme fossiilisten polttamisen sähkön ja lämmön tuotannossa.”

Mitä aiot vastustaa?

”Aion vastustaa, jos tasa-arvoista avioliittolakia ollaan tosissaan lähdössä kumoamaan kansalaisaloitteen tiimoilta. Toivon, että asia olisi jo loppuun käsitelty.”

Miten haluat muuttaa vihreiden politiikkaa?

”Toivoisin, että puhuisimme entistä laajemmin isoista asioista. Muiden kuin vihreiden kannattajien joukossa, muualla kuin kasvukeskusten alueella, vihreät nähdään edelleen vain ympäristöasioita tai koulutuspolitiikkaa ajavana puolueena.”

Kuka vihreistä konkareista on sinua lähinnä poliitikkona?

”Varmasti Pekka Haavisto. Arvostan Haaviston tapaa keskustella ihmisten kanssa ja tulla kaikkien kanssa toimeen. Se ei tarkoita sitä, että hän myötäilisi heitä. Ajatuksiltani en usko eroavani juuri kenestäkään vihreästä. Meillä on painotuseroja, mutta vihreät on hyvin yhtenäinen ryhmä.”

Pakko kysyä kysymys, joka joskus kysytään naisehdokkailta: onko hyvästä ulkonäöstä ollut hyötyä sinulle ehdokkaana?

”En mä tiedä mitä tuohon pitäisi vastata.”

Olet perustamassa saunakeidasta Helsingin Hernesaareen. Miten se yhdistyy kansanedustajan työhön?

”Se ei yhdisty. Se työvaihe, mihin minua vaadittiin, on jo takanapäin. Nyt aletaan rakentaa, ja kun se valmistuu, meillä on ihmiset, jotka operoivat. Pystyn ihan täysillä keskittymään kansanedustajan työhön.”

Sinulla on paljon julkkistukijoita, esimerkiksi Jasper Pääkkönen, Heikki Paasonen, Mikko Leppilampi ja Armi Toivanen. Mitä hyötyä siitä on eduskunnassa?

”Pystymme rummuttamaan epäkohtia erittäin hyvin. On makeeta, kuinka he ovat politisoituneet kaksien vaalieni aikana. Heillä on entistä enemmän tietämystä siitä, mistä puhutaan, ja miten asioiden tulisi olla. Julkisuudesta tuttujen vahvuus on siinä, että heillä on olemassa kanava ja he saavat äänensä kuuluviin.”

eduskuntavaalit  vihreat 
Viite