Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Laajaa osaamista. Kysymyksiin vastasivat Paula Laine Sitrasta, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, viestintäkonsultit Erkki Perälä ja Heli Suominen sekä toimittajakonkari Unto Hämäläinen.

Laajaa osaamista. Kysymyksiin vastasivat Paula Laine Sitrasta, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, viestintäkonsultit Erkki Perälä ja Heli Suominen sekä toimittajakonkari Unto Hämäläinen.

Miten gallupit muuttuvat syksyn aikana? Näin arvioivat politiikan asiantuntijat

7.9.2017 16.21

Jenni Leukumaavaara

Vihreiden kiito saattaa taittua, demareiden tuskaan ei näy helpotusta. Miten käy sinisen tulevaisuuden? Näin arvioivat asiantuntijat.

Paula Laine, ennakointi ja strategia -yksikön johtaja,
Sitra:

”Mielenkiintoisia seurattavia ovat sinisen tulevaisuuden ja perussuomalaisten kannatus, sekä neljän suurimman puolueen kannatus suhteessa toisiinsa. Erottuuko kolme suurta vai vakiintuuko viiteryhmäksi neljä suurinta?”

Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko (kok, EPP):

”En koskaan veikkaa politiikan ja demokratian tulevaisuutta, se on mielestäni liian arvaamatonta. Helppo vastaus olisi perussuomalaisten surkea kohtalo, mutta sehän näkyy jo.”

Unto Hämäläinen, Helsingin Sanomien pitkäaikainen politiikan toimittaja, eläkkeellä:

”Miten vihreiden käy? Pitkä nousukausi on takana, puheenjohtaja vaihtunut. Myönteinen puoluekuva on muuttunut sameaksi. On vaara, että kasvu taittuu ja kääntyy laskuun, ellei Pekka Haavistosta tule vetoapua.”

Erkki Perälä, viestintäkonsultti Ellun Kanat -viestintätoimistossa:

”Vihreiden kannatus pääsee todelliseen testiin, kun politiikan syksy pyörähtää käyntiin. Kokoomus pitänee kärkipaikkansa, kun keskusta hakee askelmerkkejään ja pohtii aikaa Sipilän jälkeen. Rinteen demarit jatkavat kamppailuaan kannatuskadon kanssa. Perussuomalaiset löytänevät uutta kannatuspohjaa aiempaa synkemmistä pohjavirroista ja sininen tulevaisuus kisailee loppuvaalikauden mikropuolueiden sarjassa, kunnes katoaa lopullisesti.”

Heli Suominen, politiikkaan ja viestintään erikoistunut neuvonantaja, viestintätoimisto Miltton:

”SDP:n alholle ei loppua näy synnytystalkoiden tiimellyksessä. Arvelen, että vihreiden nousu taittuu Touko Aallon ihmissuhdesotkujen seurauksena, ainakin hetkellisesti.”

politiikka  gallup  Vihreät 
Viite