Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tytti Tuppurainen
solvausten kohde. Kansanedustaja Tytti Tuppuraisen (sd) sähköpostiin lähetettiin lauantaina vihaviestejä, joissa viitattiin perussuomalaisten "mustaan listaan".

solvausten kohde. Kansanedustaja Tytti Tuppuraisen (sd) sähköpostiin lähetettiin lauantaina vihaviestejä, joissa viitattiin perussuomalaisten "mustaan listaan".

"Mustalle listalle" joutuneen kansanedustajan sähköposti täyttyi vihaviesteistä

31.8.2015 19.00

Annakaisa Suni

"Ensireaktio oli selkeästi positiivinen. Tuli paljon kannustusta ja tsemppausta. Ihmiset olivat kiitollisia, että uskallan puhua rasismista ja pitää monikulttuurisuuden puolta", sanoo kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Hän on yksi 13 poliitikosta, toimittajasta ja tutkijasta, jotka perussuomalaisten viestintävastaava Matti Putkonen nimesi "mustalle listalle" viime keskiviikkona.

Putkosen mukaan listalla olevat henkilöt kiihottivat vihapuheisiin, kun he jatkoivat kansanedustaja Olli Immosen (ps) arvostelemista, vaikka tämän Facebook-kirjoitus ei täyttänyt rikoksen tunnusmerkkejä.

Viikonloppuna Tuppuraisen saamien viestien sävy muuttui. Lähinnä lauantain aikana hänen sähköpostiinsa tuli paljon vihapostia.

"Perinteisten naisiin kohdistuvien haukkumasanojen ohella kurjimmalta tuntuivat sanat 'epäisänmaallinen limanuljaska'. Ja ihmiset esittivät toiveita, että kunpa sinut raiskattaisiin", Tuppurainen sanoo.

Viesteissä viitattiin "mustaan listaan". Osa niistä oli lähetetty kaikille listalla oleville, osa vain Tuppuraiselle.

Tuppurainen kertoo viesteistä vastauksena Vihreän Langan kysymykseen. Hän ei ole harkinnut rikosilmoituksen tekoa tai muita toimenpiteitä.

"En halua alkaa mässäilemään tällä millään lailla. Jatkan poliittista toimintaani aivan ehdottomasti viesteistä huolimatta, mutta suren koventunutta ilmapiiriä."

Myös listalla ollut kansanedustaja Li Andersson (vas) sanoo, että negatiivista palautetta on tullut paljon. Hän uskoo sen johtuvan vain osittain itse listasta ja osittain siitä, että pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin liittyvät kysymykset ovat nyt pinnalla.

”Luulen, että musta lista vielä voimakkaammin toi esille ihmiset, jotka ovat puolustaneet pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden oikeuksia”, Andersson sanoo.

Andersson on saanut listan jälkeen myös positiivista palautetta.

Myös europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok) kertoo saaneensa monenlaista palautetta listaan liittyen.

"Maahanmuuttoon liittyvä keskustelu ja palaute on usein hyvin kärjekästä ja agressiivistakin. Silti ja juuri siksi keskustelua on tärkeä jatkaa", Virkkunen sanoo sähköpostitse.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinteelle vihapostia ei ole juuri tullut, kertoo poliittinen avustaja Timo Nevaranta.

"Moni antaa positiivista palautetta ja on tyytyväinen siitä, että keskustelu on nostettu esille", Nevaranta sanoo.

Perussuomalaisten listalla oli myös puolueen edeltäjän smp:n entinen puheenjohtaja Pekka Vennamo. Hän ei ole saanut vihapostia.

"Minua enemmän naurattaa ne heidän (perussuomalaisten) kirjoitukset. En ota niitä vakavasti, eivätkä näytä muutkaan ottaneen", Vennamo sanoo.

Vihreä Lanka tavoitti maanantaina nämä viisi listalla ollutta.


Lisää aiheesta:Viite