Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

liandersson.fi

kiitos ei. Kansanedustaja Li Andersson ja muut allekirjoittaneet eivät halua keskustella rasismista vain suljettujen ovien takana.liandersson.fi

kiitos ei. Kansanedustaja Li Andersson ja muut allekirjoittaneet eivät halua keskustella rasismista vain suljettujen ovien takana.

"Mustalle listalle" joutuneet kieltäytyvät perussuomalaisten kutsusta

3.9.2015 11.12

Annakaisa Suni

Kahdeksan perussuomalaisten "mustalle listalle" nimeämää poliitikkoa, toimittajaa ja tutkijaa kieltäytyy puolueen viestintävastaava Matti Putkosen kutsusta tulla keskustelemaan perussuomalaisten puoluetoimistolle.

Kutsusta kieltäytyvät tiedotteessa kansanedustajat Li Andersson (vas), Eero Heinäluoma (sd), Ville Niinistö (vihr), Antti Rinne (sd) Erkki Tuomioja (sd) ja Tytti Tuppurainen (sd), Helsingin yliopiston professori Jan Sundberg sekä Demokraatin entinen päätoimittaja Antti Vuorenrinne.

Allekirjoittaneet sanovat tiedotteessa, että he haluavat edelleen saada perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinilta sekä puoluejohdolta lausunnon heidän suhtautumisestaan kansanedustaja Olli Immosen (ps) esiintymisiin, kirjoituksiin ja aatemaailmaan.

"Nimenomaan tätä olemme vaatineet julkisuudessa, mutta jääneet ilman vastausta, eikä suljettu keskustelu kanssanne tarjoa vastausta kysymyksiimme", he kirjoittavat.

Allekirjoittajat kieltäytyvät kutsusta myös siksi, että he haluavat pitää keskustelun rasismista julkisena.

"Julkisesti esitetty kritiikki ja vastustus rasistisia lausuntoja kohtaan ei ole vihapuhetta tai kiihkoa, vaan osa demokraattista poliittista kulttuuriamme. Katsomme, että ulkoministeri Soinin ja Perussuomalaisten puoluejohdon tulisi käydä keskustelua julkisesti, sillä vastausta vaille on jäänyt myös Suomen kansa."

Perussuomalaisten viestintävastaava Matti Putkonen listasi viime viikolla 13 poliitikkoa, tutkijaa ja toimittajaa. Putkosen mukaan listalla olevat henkilöt kiihottivat vihapuheisiin, kun he jatkoivat Olli Immosen arvostelemista, vaikka tämän Facebook-kirjoitus ei täyttänyt rikoksen tunnusmerkkejä.

Lisätty klo 13.25 allekirjoittajien listaan Antti Rinne. Rinteen tiedotteen mukaan nimi jäi erehdyksen vuoksi pois alkuperäisestä listasta.
Viite