Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sakari Piippo, Valtioneuvoston kanslia

Timo Soini, Juha Sipilä, Alexander Stubb
hallituskumppanit. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb ovat vaitonaisia siitä, mitä Timo Soinin johtamassa perussuomalaisissa tapahtuu.Sakari Piippo, Valtioneuvoston kanslia

hallituskumppanit. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb ovat vaitonaisia siitä, mitä Timo Soinin johtamassa perussuomalaisissa tapahtuu.

Näihin kysymyksiin Juha Sipilä ei halua vastata

19.8.2015 13.56

Annakaisa Suni

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei ole vieläkään antanut medialle haastatteluja hallituskumppani perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen Facebook-päivityksen herättämistä kysymyksistä.

Immonen kirjoitti 25.7. haaveilevansa taistelusta, joka kukistaa monikulttuurisuuden painajaisen.

Sipilä ja valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb kommentoivat Immosen päivitystä sen julkaisua seuraavina päivinä lyhyesti Twitterissä ja Facebookissa.

Vihreä Lanka yritti yli viikon ajan tavoittaa Sipilää ja Stubbia viiden minuutin puhelinhaastatteluun.

Alexander Stubbin erityisavustaja lupasi Langalle 10.8. puhelinhaastattelun seuraavan viikon tiistaiksi, 18.8.

Haastattelua edeltävänä yönä Stubbin kodista rikottiin useita ikkunoita perheen ollessa kotona. Stubb ei erityisavustajan mukaan tästä syystä muuttuneiden aikataulujen vuoksi voinut antaa sovittua puhelinhaastattelua. Stubb kommentoi medialle muita aiheita aiemmin samana päivänä.

Tiistai-iltana Stubb lähetti kysymyksiin lyhyet vastaukset sähköpostitse avustajansa välityksellä. Mahdollisuutta suorien jatkokysymysten tekoon ei ollut, toisin kuin puhelimessa.

”En jaa ajatusmaailmaa, jossa ollaan sodassa monikulttuurisuutta vastaan”, Stubb kirjoittaa.

Stubb toteaa, että perussuomalaiset on sitoutunut hallitusohjelman kirjauksiin Suomesta avoimena, kansainvälisenä, kieleltään ja kulttuuriltaan rikkaana maana.

”Yhteisiin tavoitteisiin sitoutumisesta on tarvittaessa käytävä keskustelua hallituksen sisällä”, valtiovarainministeri kirjoittaa.

Juha Sipilälle ja tämän erityisavustajille lähetettiin samat kysymykset kuin Stubbille. Pääministerin avustajien kanssa käytyjen puhelinkeskustelujen ja vaihdettujen sähköpostiviestien lisäksi kysymykset esitettiin Sipilälle Twitterissä. Ministerin erityisavustaja ilmoitti lyhyesti sähköpostitse, että haastattelu ei onnistu.

Perussuomalaiset on ilmoittanut, että se ei käsittele asiaa kesäkokouksessaan 1.9., vaan vasta eduskunnan kokoonnuttua 8.9.

Vihreä Lanka jatkaa kysymysten esittämistä hallituspuolueiden puheenjohtajille.

Näin ministerit vastasivat Langan kysymyksiin:

Mitä mieltä olette siitä, että hallituskumppanin kansanedustaja kokee olevansa sodassa monikulttuurisuutta vastaan?

Alexander Stubb: ”Suomi on avoin ja kansainvälinen, kieliltään ja kulttuuriltaan rikas maa. Näin todetaan hallitusohjelmassa ja tämän tavoitteen eteen olemme koko hallituksessa sitoutuneet tekemään töitä.”

Juha Sipilä: –

Jaatteko tämän ajatusmaailman? Ymmärrättekö sitä?


Alexander Stubb: ”En jaa ajatusmaailmaa, jossa ollaan sodassa monikulttuurisuutta vastaan. Minun on avointa, kansainvälistä ja suvaitsevaista Suomea aina vahvasti puolustaneena hyvin vaikea myöskään ymmärtää sitä.”

Juha Sipilä: –

Miten perussuomalaisten käsitys taistelusta monikulttuurisuutta vastaan näkyy hallituksen politiikassa?

Alexander Stubb: ”Perussuomalaiset hallituspuolueena on sitoutunut hallitusohjelman kirjauksiin. Puheenjohtaja Soini on myös julkisesti kertonut mm. ettei hyväksy mitään vihapuhetta.”

Juha Sipilä: –

Aiotteko vaatia joitain toimenpiteitä hallituskumppani perussuomalaisilta, esimerkiksi Olli Immosen erottamista?


Alexander Stubb: ”Asia on nyt perussuomalaisten eduskuntaryhmän käsittelyssä. Yhteisiin tavoitteisiin sitoutumisesta on tarvittaessa käytävä keskustelua hallituksen sisällä.”

Juha Sipilä: –

15.30: Korjaus: Syy siihen, että Stubb ei voinut antaa puhelinhaastattelua, ei ollut hänen kotiinsa kohdistunut ilkivalta, vaan sen johdosta muuttuneet aikataulut. Juttuun on myös lisätty, että mahdollisuutta suorien jatkokysymysten tekoon ei ollut, toisin kuin puhelimessa.
Viite