Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greens/EFA, Flickr (CC-BY)

TTIP:n vastainen mielenosoitus Brysselissä
Troijan hevonen? TTIP-kauppasopimusta vastustettiin helmikuussa Brysselissä järjestetyssä mielenosoituksessa.Greens/EFA, Flickr (CC-BY)

Troijan hevonen? TTIP-kauppasopimusta vastustettiin helmikuussa Brysselissä järjestetyssä mielenosoituksessa.

Näin puolueet suhtautuvat TTIP-sopimukseen ja investointisuojaan

19.3.2015 13.06

Vihreä Lanka

Vihreä Lanka kysyi eduskuntapuolueilta, miten ne suhtautuvat Euroopan unionin ja Yhdysvaltain välille kaavailtuun TTIP-vapaakauppasopimukseen.


”Vastustamme esitetyssä muodossa. Emme voi hyväksyä siihen esitettyjä eurooppalaisia työolo- ja ympäristöstandardeja heikentäviä velvoitteita, tai investointisuojalausekkeita.”

Lasse Miettinen
Puoluesihteeri, vihreät


”Suhtaudumme kielteisesti protektionismiin ja myönteisesti vapaakauppaan. On tärkeää, että markkinoille pääsee yhtenäisin säännöin. Tämä ei saa estää valtioita asettamasta niin kunnianhimoisia ympäristö- ja työsäännöksiä.”

Asmo Maanselkä
Puoluesihteeri, KD


”Suomi on riippuvainen ulkomaankaupasta ja sen vapauttaminen palvelee kaikkia suomalaisia. Investointisuojaa on kehitettävä palvelemaan paremmin kuluttajaa, ympäristöä, elintarviketurvallisuutta ja työelämää.”

Minna Arve
Puoluesihteeri, kokoomus


”Ei ole kestävällä pohjalla, että erimielisyydet ratkaistaisiin kiistatilanteessa suppean kokoonpanon asiantuntijapaneelissa, Investointisuojasopimus voitaisiin erottaa TTIP:stä.”

Reijo Paananen
Puoluesihteeri, SDP


”Puolueemme ei ole ottanut kantaa TTIP-sopimukseen, koska sopimuksen neuvottelut ovat vielä kesken ja tietoa sopimuksen sisällöstä ei ole.”

Riikka Slunga-Poutsalo
Puoluesihteeri, Perussuomalaiset


”TTIP turvaisi myös suomalaisille yrityksille tasa-arvoiset mahdollisuudet päästä maailman markkinoille. Investointisuoja on toteutettava tavalla, joka mahdollistaa yhteiskunnan kehittämisen poliittisilla päätöksillä myös tulevaisuudessa.”

Ilkka Miettinen
Poliittinen sihteeri, keskusta


”TTIP on lähtökohtaisesti kannatettava ja meidän on syytä tukea kauppasopimuksia ylipäänsä. Kaikki yksityiskohdat on tarkistettava huolellisesti siinä vaiheessa, kun hallituksessa ja eduskunnassa päätetään asiasta.”

Magnus Öster
Puoluesihteeri, RKP


”Kantamme on ollut koko ajan hyvin kriittinen. Investointisuojamekanismia emme hyväksy missään tapauksessa.”

Jussi Saramo
Poliittinen sihteeri, Vasemmistoliitto

24.6. Muutettu Kokoomuksen kannanotto puoluesihteerin nimelle.

vapaakauppa 
Viite