Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Niinistö ja Haglund: Sipilän torjuttava katupartiot

Selkeyttä. Ville Niinistö ja Carl Haglund haluavat, että hallitus asettuu selkeästi oikeusvaltion tueksi.

Selkeyttä. Ville Niinistö ja Carl Haglund haluavat, että hallitus asettuu selkeästi oikeusvaltion tueksi.

13.1.2016 12.13

Sammeli Heikkinen

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ja rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund vaativat yhteisessä kannanotossaan pääministeri Juha Sipilää (kesk) torjumaan yksiselitteisesti rasistiset katupartiot.

Sipilä kommentoi eilen varsin epämääräisesti ympäri Suomea esiin pulpahtaneita, itseään katupartioiksi kutsuvia porukoita. Näistä monet toimivat Soldiers of Odin -nimen alla.

"Pääministeri Sipilän eilinen lausunto väisti kysymyksen rasistisista katupartioista. Esimerkiksi avoimesti rasistisiin tavoitteisiin nojaava Soldiers of Odin -järjestö tunnuksineen ei ole neutraalia yhteisön valvontaa. Pääministeri ei voi rinnastaa ihmisten vapaaehtoistoimintaa ja rasistiseen motiiviin perustuvaa katupartiointia", Niinistö ja Haglund kommentoivat.

Oppositiojohtajien mukaan hallituksen linja niin sanottujen katupartioiden suhteen on ollut epäselvä, mikä jättää tilaa rasismille ja äärioikeiston toiminnan kasvulle.

"Hallituksen on puolustettava kansalaisten turvallisuutta, ihmisten yhdenvertaisuutta lain edessä ja osoitettava julkisen vallan sitoutuminen järjestyksen ylläpitoon kaikkialla Suomessa", Niinistö ja Haglund sanovat.
Viite