Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

villeniinisto.fi

Ville Niinistö
hymyillen neuvottelupöytään. Mitä oikeistolaisempi hallitus, sitä vaikeampi vihreiden on olla mukana, sanoo Ville Niinistö.villeniinisto.fi

hymyillen neuvottelupöytään. Mitä oikeistolaisempi hallitus, sitä vaikeampi vihreiden on olla mukana, sanoo Ville Niinistö.

Niinistö suree vasemmiston vaalitappiota – "Vihreiden kannalta huono asia"

20.4.2015 17.47

Annakaisa Suni

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö uskoo, että pehmeät ja humaanit arvot siivittivät puolueen sen historian parhaaseen eduskuntavaalitulokseen.

"Kun muut on puhuneet leikkauslistoista ja julkisesta taloudesta, niin me ollaan puhuttu ihmisten asioista ja ympäristöstä", Niinistö sanoo Vihreän Langan haastattelussa vaalien jälkeisenä maanantaina.

Maanantai-iltapäivällä Niinistö on jo ehtinyt keskustella puhelimessa suurimman puolueen keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän kanssa. Viralliset hallitustunnustelut alkavat ensi viikolla.

Keskusta ja perussuomalaiset ovat nyt eduskunnan suurimmat puolueet. Vaikka vihreillä meni loistavasti, on vaalitulos kokonaisuutena Niinistön mielestä monimutkainen. Erityisesti hän harmittelee sdp:n ja vasemmistoliiton tappiota.

"Se on vihreiden tavoitteiden kannalta huono asia."

Demarit ja vasemmisto ovat Niinistön mukaan solidaarisuuden ja tasa-arvon puolueita, vaikka niiden ja vihreiden keinoissa on eroja.

Niinistö ei halua vielä puhua siitä, minkä puolueiden kanssa vihreät voisi realistisesti sopia samaan hallitukseen.

"Sanon vain sen, että mitä enemmän mukana on porvaripuolueita, joiden talouspolitiikka on hyvin oikeistolaista ja jotka ovat valmiita leikkaamaan kehitysyhteistyöstä, heikoimmassa asemassa olevilta sekä kyseenalaistavat ympäristönsuojelun ja talouden uudistamisen merkityksen, niin ilmiselvästi sitä vaikeammaksi käy ajatus siitä, että me voitaisiin edes neuvotella sellaisesta hallituksesta."

Vaalivoittajia keskustaa ja vihreitä yhdistää perustulo. Niinistö uskoo, että perustulokokeilun toteuttaminen on mahdollista, jos vihreät ja keskusta ovat hallituksessa.

"Uskon, että keskusta ei pysty ajamaan perustuloa läpi, jos me ei olla mukana."

eduskuntavaalit 2015  Vihreät 
Viite