Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Niinistö: "Vihreillä on mahdollisuudet suurimmaksi puolueeksi Helsingissä, Tampereella ja Turussa"

10.9.2016 12.37

Emmi Skytén

 

VIHREIDEN tavoitteena kunnallisvaaleissa on nousta suureksi puolueeksi kaikissa keskisuuriksi kunnissa ja Helsingissä suurimmaksi puolueeksi, linjasi vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö lauantaina Vihreässä kuntapäivässä Vantaalla.

"Viimeisimmät gallupit tarkoittaisivat Helsingissä meille noin 27 prosentin kannatusta. Näillä luvuilla olisimme Helsingissä kokoomusta suurempi puolue, kunhan saamme ihmiset myös äänestämään meitä", Niinistö sanoo Vihreälle Langalle. 27 prosentin kannatusluku perustuu valtakunnallisista gallupeista johdettuihin data-analyyseihin.

Niinistön mukaan vihreät voivat luoda painetta hallitukseen kuntien kautta:

"Ihmiset odottavat tällä hetkellä vihreiltä paljon. Moni on pettynyt hallitukseen siksi, että se leikkaa niistä asioista, jotka hyvinvointivaltiossa ovat arvokkaimpia. Kunnissa voidaan tarjota parempi vaihtoehto: panostaa koulutukseen ja julkisiin palveluihin. Voimme tehdä muutoksen kuntien kautta."

 

Moni kunta ei ole toteuttanut hallituksen esitystä subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamisesta. Tällaista politiikkaa voidaan Niinistön mukaan laajentaa muihinkin asioihin. Kunnissa voidaan Niinistön mukaan torjua esimerkiksi terveydenhuollon asiakasmaksujen maksukorotukset ja tarjota uusiutuvia energiavaihtoehtoja, kuten Helsingissä tehdään.

Jotta vihreät menestyisivät kuntavaaleissa, kuntavaaliehdokkaiden rekrytointi on Niinistön mielestä erityisen tärkeää. Esimerkiksi Lahdessa vihreiden ehdokaslistat täyttyvät jo hyvää vauhtia.

"Nyt pitää saada aktiivisesti rekrytoitua hyviä ehdokkaita. Kun ehdokkaita on, voimme saada gallup-kannatuksen toteutettua ja päästä siihen asemaan että olemme isossa osassa kunnissa merkittävä puolue, ja voimme sitä kautta tarjota erilainen enemmistö kuntiin."

Kuntavaalien jälkeen vihreiden tavoitteet ovat korkealla.

"Jos näytämme, että suuret kaupungit menestyvät vihreiden johdolla, seuraava luonteva askel on olla myös Suomen johtava puolue. En sano, että onko se realismia seuraavissa eduskuntavaaleissa, mutta kuntavaaleissa ylitämme kynnyksen pääpuolueeksi suurimmissa kunnissa, silloin vihreillä on näytön paikka osoittaa, että voimme olla myös päävaihtoehto Suomen valtakunnan politiikassa", Niinistö sanoo.

Niinistö vakuuttaa, että vihreät ei tavoittele valtaa vallan takia vaan siksi, että vihreät voisivat näyttää pystyvänsä päivittämään hyvinvointivaltiota.

"Kun osoitamme, että kestävä ja inhimillinen uudistuspolitiikka on myös taloudellisesti järkevää, sitten olemme päässeet sen kynnyksen yli, että voimme olla tuleva pääministeripuolue."

kuntavaalit  kunnallisvaalit 
Viite