Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

UNClimateChange/Flickr

Figueres ja Fabius
palkinnon paikka? Christiana Figueres ja Laurent Fabius saivat neuvoteltua Pariisissa ensimmäisen kaikkia maita sitovan kansainvälisen ilmastosopimuksen.UNClimateChange/Flickr

palkinnon paikka? Christiana Figueres ja Laurent Fabius saivat neuvoteltua Pariisissa ensimmäisen kaikkia maita sitovan kansainvälisen ilmastosopimuksen.

Nobelin rauhanpalkintoa ehdotetaan ilmastoneuvottelijoille

2.2.2016 13.48

Annakaisa Suni

Vihreät kansanedustajat Satu Hassi ja Olli-Poika Parviainen ehdottavat, että Pariisin ilmastoneuvottelijoille myönnetään Nobelin rauhanpalkinto. Hassi ja Parviainen esittävät palkinnon saajiksi YK:n ilmastosopimuksen pääsihteeri Christiana Figueresia ja ilmastoneuvotteluja johtanutta Ranskan ulkoministeri Laurent Fabiusta.

"Ilmastonmuutoksen torjuminen ei ole vain luonnonsuojelua, vaan se on myös ihmisille turvallisen elinympäristön turvaamista. Lämpenevä ilmasto voi muun muassa pahentaa ja luoda myös ihmisten konflikteja ja sotia ja pakottaa yhä useamman jättämään kotinsa pakolaisena", kansanedustajat kirjoittavat tiedotteessa.

Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin vuonna 2007 hallitustenväliselle ilmastopaneelille IPCC:lle ja Al Gorelle ilmastonmuutoksen nostamisesta yleiseen tietoisuuteen.

Rauhanpalkinnon saaja julkistetaan lokakuussa.

ilmastoneuvottelut 


Lisää aiheesta:Viite