Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Oulun vihreät haluaa eroon turhista seinistä

Jenni Pitkon mukaan Oulu selvisi rakennemuutoksesta esimerkillisesti.

Jenni Pitkon mukaan Oulu selvisi rakennemuutoksesta esimerkillisesti.

21.12.2017 16.10

Vesa Sisättö

Nokian lähdöstä selvinneessä Oulussa perataan kuntaliitosten jälkiä.

Mikä on alkaneen talven tärkein poliittinen kysymys Oulussa, vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Jenni Pitko?

”Kuumin aihe on palveluverkon muutokset. Oulun pitäisi tehostaa kiinteistöjen käyttöä ja luopua osasta. Vastakkain suuressa keskustelussa ovat kuntaliitoksissa tulleiden alueiden ja vanhan Oulun kaupungin koulutilat.”

Mikä on vihreiden tavoite tässä asiassa ja miten siihen päästään?

”Kannatamme kiinteistöjen karsimista. Oulu ottaa 90 miljoonaa uutta velkaa ensi vuonna, joten säästöille on tarvetta. Kiinteistöjen sijasta säästäisimme henkilöstön ja toiminnan. Samalla pyrimme siihen, että pienten oppilaiden lähikoulut säilyisivät. Tavoitteeseen päästään tekemällä palveluita esimerkiksi digitalisaation avulla tai sijoittamalla useita palveluita samaan tilaan.”

Mitä muualta Suomesta pitäisi tuoda Ouluun?

”Raitiotie. Haluaisin että meilläkin olisi korkealle tähtääviä, rohkeita kaupungin kehittämisen hankkeita. Ratikka olisi sellainen.”

Missä muu Suomi voisi ottaa mallia Oulusta?

”Selvisimme työllisyyden rakennemuutoksesta, kun Nokia lähti Oulusta. Onnistuimme pitämään kiinni osaavasta työvoimasta ja se houkutteli yrityksiä Ouluun. Nyt meillä on enemmän ICT-alan työpaikkoja kuin Nokian vuosina.”

Mitä jokaisen suomalaisen tulisi tietää Oulusta?

”Meillä on ainutlaatuinen yhdistelmä: tiivis keskusta, jota ympäröi erämainen metsä. Tuskin missään luonto ja kaupunki ovat näin lähellä toisiaan. Tämä on myös oululaisille tärkeää.”

Missä Oulun vihreät ovat 10 vuoden päästä?

”Olemme Oulun suurin puolue, rohkeasti moderni ja välittävä kaupunkia kehittävä puolue. Tuomme teknologiakaupunki Ouluun pehmeyttä ja urbaania yhteisöllisyyttä.”
Viite