Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ehdolla ehdolle. Pekka Sauri (vihr) toimii Helsingin rakennus- ja ympäristötoimesta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana.

Ehdolla ehdolle. Pekka Sauri (vihr) toimii Helsingin rakennus- ja ympäristötoimesta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana.

Pekka Sauri pyrkii vihreiden pormestariehdokkaaksi Helsingissä

5.1.2017 11.01

Emmi Skytén

Apulaiskaupungijohtaja Pekka Sauri on ilmoittanut hakevansa vihreiden pormestariehdokkaaksi. Sauri ilmoitti asiasta Facebookissa tänään torstaina.

Kukaan muu vihreä ei ole vielä ilmoittanut halukkuudestaan. Vihreiden pormestariehdokkaiden hakuaika päättyy loppiaisviikonlopun jälkeen. Helsingin vihreät päättää ehdokkaastaan yleiskokouksessa helmikuun alussa.

Sauri kertoo kirjoituksessaan täyttävänsä uuden valtuustokauden ensimmäisenä päivänä 63 vuotta.

"Jätän valitsijoiden arvioitavaksi, ovatko ikävuoteni ja vuosikymmenten kokemukseni riski vai siunaus", hän kirjoittaa.

Perussuomalaiset ovat jo valinneet pormestariehdokkaakseen Mika Raatikaisen ja vasemmistoliitto Paavo Arhinmäen. Myös sdp on kertonut asettavansa pormestariehdokkaan.

Helsingin kaupungin johtamisjärjestelmä uudistuu tänä vuonna, kun kunnanjohtajan sijaan valitaan pormestari kaupunginvaltuuston äänestyksessä. Tampereella, jossa on pormestari, paikka on mennyt suurimmalle puolueelle. Oletus on, että Helsingissäkin pormestarin paikan saa kuntavaalien voittaja.

 

Juttua muokattu 5.1. klo 13.37: lisätty sitaatti Saurin kirjoituksesta.


Lisää aiheesta:Viite