Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kuvakaappaus Pernatsi-sivulta

Kuvakaappaus Pernatsi-sivulta
Lantti per natsi. Keskimääräinen lahjoitussumma on ollut 15 senttiä per natsi, sanoo yksi pernatsi-kampanjan järjestäjistä.Kuvakaappaus Pernatsi-sivulta

Lantti per natsi. Keskimääräinen lahjoitussumma on ollut 15 senttiä per natsi, sanoo yksi pernatsi-kampanjan järjestäjistä.

Pernatsi-kampanja voi tuoda jopa 100 000 euroa hyväntekeväisyyteen

5.12.2016 13.53

Emmi Skytén

Yli 5000 ihmistä on lupautunut mukaan pernatsi-kampanjaan, jossa lahjoitetaan rahaa hyväntekeväisyyteen jokaisesta äärioikeistolaiseen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kulkueeseen osallistuneesta henkilöstä.

Pernatsi.fi -sivustolle voi jättää sähköpostiosoitteensa ja valita, kuinka paljon rahaa haluaa lahjoittaa yhtä natsia kohti. Tähän mennessä palveluun on luvattu noin 800 euroa jokaista marssijaa kohden.

Kampanja lupaa ilmoittaa lahjoittajille 7. joulukuuta lahjoitussumman suuruuden ja ehdottaa samalla tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia edistäviä järjestöjä, joille summan voi lahjoittaa. Kampanjaan osallistuvat voivat valita lahjoituksen kohteeksi myös muita kuin ehdotettuja järjestöjä, joilla on voimassa oleva rahankeräyslupalupa.

"Mukana tulee olemaan suuria tunnettuja järjestöjä, joiden rahankeruulupa on voimassa. Monella pienemmällä järjestöllä, jolle haluaisimme lahjoittaa rahaa, ei ole voimassa olevaa rahankeruulupaa, koska sen saaminen poliisilta kestää", sanoo yksi kampanjan järjestäjistä, joka ei halunnut nimeään julkisuuteen.

Kaikki kampanjan järjestäjät haluavat pysyä nimettöminä turvallisuussyistä.

Poliisi kertoo Pohjoismaisen vastarintaliikkeen ilmoittaneen, että kulkueeseen osallistuisi noin 100 ihmistä. Näin ollen keräyksen tuotto voisi nousta lähes 100 000 euroon.


Pernatsi-sivustoa
on yritetty kaataa useamman kerran viikonlopun aikana palvelunestohyökkäyksillä. Kampanjaa on häiritty myös robottien lähettämillä turhilla sähköposteilla, minkä takia sivuston lahjoituslaskuri ei ole näyttänyt oikein. Nyt häiriöt on saatu kuntoon, järjestäjä sanoo.

"Kaikennäköistä spämmiä on tullut, mutta ne on pystytty torjumaan. Ongelmat kertovat vain siitä, että kampanja on tärkeä."

Lauantaina iltapäivällä julkistettua sivustoa on jaettu Facebookissa 13 000 kertaa. Kampanjan tunniste on ollut viikonlopun suosituimpia tunnisteita Twitterissä Suomessa.

"Suomi on demokraattinen ja moniarvoinen valtio, jossa rasismille ei ole sijaa. Itsenäisyyspäivän omiminen äärioikeistolle ei ole asia, jota voi katsoa sormien läpi", järjestäjä sanoo.

 

Juttua muutettu 5.12. klo 15.15. Poistettu haastateltavan sitaatista lause, jossa hän kertoo, että kampanja julkistaisi myöhemmin tänään listan mukana olevista järjestöistä.
Viite