Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pernatsi-lupauksia lunastettu jo yli 50 000 euron edestä

16.12.2016 8.47

Lasse Leipola

Yli 3 000 suomalaista on jo tukenut kotimaisia järjestöjä Pernatsi-kampanjalle antamansa lupauksen mukaisesti. Yhteensä lahjoituksia on tehty yli 50 000 euron edestä.

”Me #pernatsi-kampanjan taustajoukot ja erityisesti lahjoituksia saaneet järjestöt olemme aivan valtavan onnellisia kaikista lahjoitetuista summista. Kerätyillä varoilla voimme yhdessä saada paljon hyvää aikaiseksi Suomen täyttäessä ensi vuonna 100 vuotta!” osallistujille lähetyssä sähköpostissa sanotaan.

Lupauksensa on lunastanut noin joka kolmas osallistuja ja lahjoitussumma on hieman vajaa neljännes kaikista kampanjassa annetuista lupauksista. Kampanja toivoo, että loput lupaukset lunastetaan jouluaattoon mennessä.

Osallistujille lähetetyssä sähköpostissa myös kannustetaan jatkamaan tasa-arvoa, demokratiaa ja monimuotoisuutta edistävien järjestöjen työtä.

”Voit siis edelleen myös haastaa ystäväsi tekemään lahjoituksen tasa-arvoisemman, demokraattisemman ja monimuotoisemman Suomen puolesta”, sähköpostissa sanotaan.

Kampanjassa oli mahdollista luvata valitsemansa summa rahaa jokaisesta Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen marssille osallistuvasta. Itsenäisyyspäivänä järjestetylle marssille osallistui lopulta 180 henkeä, mikä nosti lupausten arvon yli 220 000 euroon.

Kampanja seuraa lahjoituksien toteutumista osallistujien omien ilmoituksien ja järjestöiltä saatujen tietojen perusteella.
Viite