Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Laura Kotila, valtioneuvoston kanslia

Sanni Grahn-Laasonen
opetusministeri. Kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen valitaan opetus- ja kulttuuriministeriksi. Koulutukseen kohdistuu hallituskaudella noin 600 miljoonan euron säästöt.Laura Kotila, valtioneuvoston kanslia

opetusministeri. Kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen valitaan opetus- ja kulttuuriministeriksi. Koulutukseen kohdistuu hallituskaudella noin 600 miljoonan euron säästöt.

Perussuomalaiset ja kokoomus valitsivat ministerinsä: naiset hoitavat soten ja koulutuksen

27.5.2015 21.29

Annakaisa Suni

Perussuomalaiset ja kokoomus valitsivat ministerinsä tulevaan hallitukseen tänään.

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubbista tulee valtiovarainministeri. Opetus- ja kulttuuriministeriksi valitaan nykyinen ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen, sisäministeriksi Petteri Orpo ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi Lenita Toivakka. Myös Orpo ja Toivakka ovat ministereitä edellisessä hallituksessa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinista tulee ulkoministeri, Hanna Mäntylästä sosiaali- ja terveysministeri, Jari Lindströmistä työ- ja oikeusministeri ja Jussi Niinistöstä puolustusministeri.

Tähänastinen salkkujako noudattaa perinteisesti miesten ja naisten politiikan osa-alueiksi miellettyä jakoa. Grahn-Laasonen ja Mäntylä hoitavat vaativia koulutuksen ja sosiaali- ja terveydenhuollon salkkuja. Näihin valtion suuriin menoeriin on tulossa suuria leikkauksia. Miehet taas vastaavat tulevassa hallituksessa talouspolitiikan suurista linjoista sekä sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuuspolitiikasta.

Pääministeri Juha Sipilän puolue keskusta valitsee muut viisi ministeriään huomenna. Sipilä on aiemmin kertonut, että salkut pyritään jakamaan tasan naisten ja miesten kesken.

Huomenna nähdään, nouseeko joku keskustan naispoliitikoista esimerkiksi elinkeinoministeriksi. Salkkua pidetään usein hallituksen neljänneksi painavimpana pääministerin, valtiovarainministerin ja ulkoministerin jälkeen.

hallitusneuvottelut 
Viite