Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

outialanko.fi

Outi Alanko-Kahiluoto
sivussa muttei ulkona. "Aika monet vaikeat hallitusneuvottelut nähneenä ajattelen, että kevät on vasta alussa", sanoo Outi Alanko-Kahiluoto.outialanko.fi

sivussa muttei ulkona. "Aika monet vaikeat hallitusneuvottelut nähneenä ajattelen, että kevät on vasta alussa", sanoo Outi Alanko-Kahiluoto.

Perussuomalaiset menossa hallitusneuvotteluihin - vihreät jäämässä ulkopuolelle

5.5.2015 20.22

Annakaisa Suni

Jos keskusta pystyy muodostamaan hallituksen perussuomalaisten kanssa, on hyvin epätodennäköistä, että vihreät on mukana, sanoo vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto.

"Veikkaukseni on, että Sipilä jatkaa (neuvotteluja) perussuomalaisten ja joidenkin muiden puolueiden kanssa."

Hallitusta kasaava Juha Sipilä (kesk) tapasi kaikkien puolueiden eduskuntaryhmät tänään tiistaina. Koko eilinen päivä kului perussuomalaisten kanssa neuvotellessa, ja tänään perussuomalaisten eduskuntaryhmä hyväksyi Sipilän ja Timo Soinin neuvotteleman sovun. Perussuomalaisten pääsy varsinaisiin hallitusneuvotteluihin näyttää nyt hyvin todennäköiseltä.

Sipilä aikoo valita varsinaisiin hallitusneuvotteluihin pääsevät puolueet torstai-iltaan mennessä. Vihreät jää melko varmasti ilman kutsua, mutta Alanko-Kahiluodon mukaan tilanne voi muuttua neuvottelujen edetessä.

"Aika monet vaikeat hallitusneuvottelut nähneenä ajattelen, että kevät on vasta alussa", Outi Alanko-Kahiluoto sanoo Vihreälle Langalle.

Myös neljän vuoden takaisissa hallitusneuvotteluissa puolueet vaihtuivat kesken matkan.

"Jos tilanne jostain syystä ajautuu umpikujaan ja maahan on muodostumassa hallitus, jossa ei ole perussuomalaisia, niin meidän osallistumisemme tulee mahdolliseksi."

Sipilä kävi vihreiden kanssa tänään läpi erityisesti vihreiden reunaehtoja hallitukseen osallistumiselle. Näin vihreät linjasi Sipilälle viime viikolla antamissaan kirjallisissa vastauksissa:

"Voimme olla mukana hallituksessa, joka panostaa kotimaiseen uusiutuvaan energiaan eikä hyväksy ydinvoimalle uusia tai päivitettyjä periaatelupia. Talouden uudistamisessa on puolustettava jokaisen ihmisen ihmisarvoa ja ympäristöä. Ympäristön- ja luonnonsuojelun jo saavutettu taso on turvattava ja otettava edistysaskeleita. Heikoimmassa asemassa olevien asemaa on parannettava ja tasa-arvoa edistettävä. Koulutuksen riittävät julkiset resurssit ja koulutuksen tasa-arvo on turvattava."

Perussuomalaisten Timo Soini sanoi tänään Helsingin Sanomien mukaan toivovansa, että Sipilä päätyy kolmen suuren puolueen hallitukseen. Vielä ei tiedetä, tulisiko kolmanneksi puolueeksi kokoomus vai sdp. Myös sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kannattaa kolmen suuren puolueen hallituspohjaa, kertoo Demokraatti.

hallitusneuvottelut 


Lisää aiheesta:Viite