Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pitäisikö varuskuntia avata uudelleen, Carl Haglund?

Sateenvarjo
Varjoministeri. Sarjassa oppositiopoliitikko kertoo, mitä tekisi, jos olisi ministeri.

Varjoministeri. Sarjassa oppositiopoliitikko kertoo, mitä tekisi, jos olisi ministeri.

21.9.2015 8.49

Emmi Skytén

Maanpuolustus on ainoita hallinnonaloja, johon on hallitusohjelmassa luvattu merkittävästi lisämäärärahoja.

Entinen puolustusministeri, kansanedustaja Carl Haglund (rkp), onko Suomen turvallisuusympäristö muuttunut viime aikoina niin, että puolustukseen pitää panostaa enemmän?

”Investoinnit puolustusmateriaaliin on pidettävä vähintään kohtuullisella tasolla ja tämä edellyttää lisäpanostuksia. Tämä tarve oli tiedossa jo pitkään ennen kuin Euroopan turvallisuuspoliittinen tilanne muuttui Ukrainan kriisin myötä.”

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) mukaan varuskuntien määrää pitäisi arvioida uudelleen, koska varuskuntien puuttuminen joistakin maakunnista vaikuttaisi maanpuolustustahtoon. Pitäisikö näin tehdä?

”Siinä ei ole mitään realismia. Lakkautettujen varuskuntien määrä perustuu siihen, miten suuria ikäluokkia on siirtymässä palvelukseen tulevaisuudessa. En näe tarkoituksenmukaisena enkä realistisena, että varuskuntien määrää arvioitaisiin uudelleen.”

Olisitko vaihtanut puolustusministeriön kansliapäällikköä?

”Olin tyytyväinen Arto Rädyn työhön kansliapäällikkönä ja pidin ikävänä keskustelua, joka syntyi Jukka Juustin nimittämisestä. Kuitenkin tässä tilanteessa, kun hallitus on jo tehnyt päätöksensä, olisi tarkoituksenmukaista antaa Juustille työrauha. Nimityksestä noussut kohu johtui sekä ministerin tavasta hoitaa asia että siitä, että Räty on hyvin arvostettu henkilö puolustusministeriössä. Hänen oletettiin jatkavan.”
Viite