Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Elielinaukio
Hiljentyminen aamuruuhkassa. Moni kävi maanantaiaamuna hiljentymässä tapahtumapaikalla.Lasse Leipola

Hiljentyminen aamuruuhkassa. Moni kävi maanantaiaamuna hiljentymässä tapahtumapaikalla.

Poliisi: Keskustassa useita partioita Vastarintaliikkeen tapahtuman aikana

19.9.2016 10.14

Lasse Leipola

Helsingin keskustan alueella oli toissa viikon lauantaina järjestetyn Suomen Vastarintaliikkeen tapahtuman aikana useita poliisipartioita, sanoo ylikomisario Juha Hakola Helsingin poliisista.

Suomen Vastarintaliike järjesti päivällä liputuksen, jonka yhteydessä jaettiin lentolehtisiä. Yhden mielenilmaukseen osallistuneen henkilön epäillään syyllistyneen tapahtuman yhteydessä pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen.

Ylikomisaario Hakola kertoi eilen STT:lle ja HS:lle, että tilaisuudesta oli tullut edellisenä yönä ilmoitus, josta ei käynyt ilmi, että kyse on mielenilmauksesta eikä pelkästä lehtisten jakamisesta. Hänen mukaansa tämä oli syynä, ettei paikalla ollut poliisipartiota.

Myöhemmin illalla Image-lehden sivuilla blogia pitävä Saku Timonen huomasi kuitenkin, että Suomen Vastarintaliikkeen tilaisuudessa kuvaamalla videolla näkyy poliisiauto.


Nyt Hakola vahvistaa Vihreälle Langalle, että keskustan alueella kävi tapahtuman aikana useita partioita.

”Kun tapahtumapaikka on Elielinaukio, jonka ympärillä on esimerkiksi paljon kauppoja, niin kyllä siellä on varmasti käynyt useita eri partioita erilaisissa hälytystehtävissä – yleensä näpistyksiin liittyen”, Hakola sanoo Vihreälle Langalle.

Hakola korostaa, että paikalla ei ollut poliisipartioita Suomen Vastarintaliikkeen tapahtumaan liittyen.

Olisiko paikalla käyneiden partioiden pitänyt ilmoittaa tapahtumasta eteenpäin?

”Emme me voi olettaa, että kaikki poliisit tuntevat kaikki ääriliikkeiden liput. Eihän se tapahtuma sinänsä – tätä pahoinpitelyä lukuunottamatta – näyttänyt siltä, että siihen olisi pitänyt puuttua”, Hakola sanoo.

Juttua on korjattu 20.9. Jutun alkuperäisessä otsikossa annettiin virheellisesti ymmärtää, että Elielinaukiolla olisi ollut useita poliisipartioita, kun ylikomisario Juha Hakola sanoi Vihreälle Langalle, että poliisipartioita ollut "keskustan alueella". Samoin juttuun on nyt korjattu kahteen kohtaan Hakolan käyttämä "keskustan alueella" alkuperäisten ”Elielinaukion läheisyydessä” ja ”paikalla” tilalle.
Viite