Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Laajaa osaamista. Kysymyksiin vastasivat Paula Laine Sitrasta, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, viestintäkonsultit Erkki Perälä ja Heli Suominen sekä toimittajakonkari Unto Hämäläinen.

Laajaa osaamista. Kysymyksiin vastasivat Paula Laine Sitrasta, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, viestintäkonsultit Erkki Perälä ja Heli Suominen sekä toimittajakonkari Unto Hämäläinen.

Presidentinvaalit, who cares? Vai muhiiko presidentinvaalissa yllätys? Näin asiantuntijat arvioivat

7.9.2017 16.23

Jenni Leukumaavaara

Millainen merkitys Suomen presidentinvaaleilla on, kun lähtöasetelmat ovat näin epätasaiset?

Paula Laine, ennakointi ja strategia -yksikön johtaja, 
Sitra:”Presidentinvaaleilla on suuri merkitys nykyisessä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa tilanteessa. Vaalien yhteydessä muuttuneesta turvallisuusympäristöstä käytävät keskustelut ovat tärkeitä, vaikka itse kisasta ei tulisikaan täpärää.”

Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko (kok, EPP):


”Koko presidenttikeskustelu on ylimitoitettua suhteessa valtaan. Kannattaa miettiä, kuinka paljon paukkuja laitetaan kansakunnan unilukkariin. Vaalit ovat silti mahdollisuus keskustella merkittävistä poliittisista aiheista, kuten turvallisuus- ja turvapaikkapolitiikasta, ihmisoikeuksista ja Suomen suhteesta kansainvälisiin instituutioihin.”
Unto Hämäläinen, Helsingin Sanomien pitkäaikainen politiikan toimittaja, eläkkeellä:

”Presidentinvaalien lähtöasetelma on aina epätasainen, jos suosittu istuva presidentti on ehdolla toiselle kaudelle. Kokemus osoittaa, että vaalien alla tilanne tasoittuu ja presidentti joutuu kamppailemaan toisella kierroksella. Niin kävi 2006, miksei nytkin?”

Erkki Perälä, viestintäkonsultti Ellun Kanat -viestintätoimistossa:

”


Vaikka presidentinvaaleilla on valtakunnallisista vaaleista vähiten suoraa vaikutusta ihmisten elämään, niissä äänestetään aktiivisimmin. Jännittävää on seurata, pääseekö istuva presidentti ensimmäisellä kierroksella läpi, kuinka paljon suomalaiset kannattavat maahanmuuttovastaista kreationistia ja mitä tekee Väyrynen.”

Heli Suominen, politiikkaan ja viestintään erikoistunut neuvonantaja, viestintätoimisto Miltton:”Valitettavasti presidentinvaalit tekevät maahanmuuttovastaisesta populismista entistä salonkikelpoisempaa. Laura Huhtasaari tulee saamaan paljon näkyvyyttä ja kuuluvuutta sanomalleen, joka edistää ennakkoluuloja ja helppoja mutta lyhytnäköisiä ratkaisuja.”

politiikka  presidentinvaalit 
Viite