Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Aleksi Kallioja

Vihreät puheenjohtajaehdokkaat
Iloista kasvua. Vihreiden puheenjohtajavalinta on ollut yksi puolueen jäsenmäärän kasvattaja. Kuva puheenjohtajakiertueen avauksesta Helsingistä, kuvasta puuttuu Mika Flöjt. Aleksi Kallioja

Iloista kasvua. Vihreiden puheenjohtajavalinta on ollut yksi puolueen jäsenmäärän kasvattaja. Kuva puheenjohtajakiertueen avauksesta Helsingistä, kuvasta puuttuu Mika Flöjt.

Puheenjohtajavalinta kiinnostaa – vihreiden hype nosti jäsenmäärän uuteen ennätykseen

22.5.2017 14.50

Jenni Leukumaavaara

Vihreiden uudesta puheenjohtajasta pääsee kesäkuun puoluekokouksessa äänestämään 8 768 äänioikeutettua. Puolueen jäsenmäärä on noussut vaalin alla uuteen ennätykseen.

Äänioikeutettuja ovat kaikki vanhat jäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksun vuonna 2016, sekä uudet jäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksun 15. toukokuuta mennessä. Äänioikeutetuista 1 222 on täysin uusia jäseniä.

Vihreiden varsinainen jäsenmäärä lasketaan kuluvan vuoden aikana jäsenmaksunsa maksaneista. Heitä oli viime perjantaina 8 170. Noin 600 henkilön ero äänioikeutettujen määrään tulee siitä, että osa jäsenistä ei ole vielä maksanut tämän vuoden jäsenmaksua, mutta ovat silti äänioikeutettuja.

Edellisen kerran jäsenmäärä nousi uuteen ennätykseen Pekka Haaviston presidenttikampanjan aikana vuonna 2012.

Vihreät  puheenjohtajavaali  puoluekokous  puoluekannatus 
Viite