Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

lassemiettinen.fi

Nouseeko kokoomuksen sisältä jossain vaiheessa haastaja, joka kyseenalaistaa leikkaus- ja norminpurkulinjan? kysyy vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen.lassemiettinen.fi

Nouseeko kokoomuksen sisältä jossain vaiheessa haastaja, joka kyseenalaistaa leikkaus- ja norminpurkulinjan? kysyy vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen.

Puhekupla: Kuka haastaa kokoomuksen linjan vasemmalta?

26.5.2016 13.04

Annakaisa Suni

Kukaan kokoomuksen kolmesta puheenjohtajaehdokkaasta ei vie puoluetta nykyistä inhimillisempään suuntaan, sanoo vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen.

Hän keskustelee Vihreän Langan Puhekupla-podcastissa siitä, kuka olisi vihrein puheenjohtaja kokoomukselle, vasemmistoliitolle ja rkp:lle.

"Minulle olisi ollut hyvin tervetullutta, että kokoomuksen puheenjohtajavaalissa olisi haastettu heidän nykyinen linjansa muusta kuin Elina Lepomäen suunnasta", Miettinen sanoo.

Hänen mukaansa Lepomäki haluaa viedä puoluetta republikaanien suuntaan.

Paikkaansa puolustava puheenjohtaja Alexander Stubb ja hänet haastava sisäministeri Petteri Orpo ovat molemmat kokoomuksen nykyisen linjan arkkitehtejä. Siksi puolueen politiikkaan ei Miettisen mukaan ole tulossa muutosta, vaan korkeintaan uudet kasvot.

"Orpo nimenomaan on sisäministerinä vastannut Suomen erittäin kylmän ja esimerkiksi perheenyhdistämisen tiukentamisen osalta julman maahanmuuttopolitiikan toteuttamisesta."

Miettinen kysyy, nouseeko kokoomuksen sisältä jossain vaiheessa haastaja, joka kyseenalaistaa leikkaus- ja norminpurkulinjan. Nykyiset ehdokkaat eivät tee vihreille mieluista politiikkaa, mutta eivät toisaalta houkuttele vihreitä äänestäjiä kokoomuksen leiriin.

Vasemmistoliiton ja rkp:n kanssa vihreiden yhteistyö jatkuu Miettisen mukaan hyvänä, valittiin kuka tahansa ehdokkaista uudeksi puheenjohtajaksi.

Kuuntele Puhekupla Soundcloudissa tai Itunesissa.

podcast  Puhekupla 
Viite