Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emma Kolu

Suni, Pelkonen, Pursiainen, Sairanen
Vihreän Langan Annakaisa Suni, Uuden Suomen Linda Pelkonen, Liberan Heikki Pursianen ja Vihreän särmiön Heikki Sairanen keskustelivat podcasteista Suomi-areenassa.Emma Kolu

Vihreän Langan Annakaisa Suni, Uuden Suomen Linda Pelkonen, Liberan Heikki Pursianen ja Vihreän särmiön Heikki Sairanen keskustelivat podcasteista Suomi-areenassa.

Puhekupla: Podcast on uusi blogi

12.7.2016 16.19

Annakaisa Suni

"Uskon, että podcast on seuraava blogi", sanoo Uuden Suomen politiikan toimittaja Linda Pelkonen.

Vihreä Lanka kokosi suomalaisten podcastien ja nettivideoiden edelläkävijät puhumaan Porin Suomi-areenassa. Pelkonen tekee livehaastatteluja Facebookissa, poliitikko Heikki Sairanen tekee Vihreä Särmiö -podcastia ja Liberan toiminnanjohtaja Heikki Pursiaisella on Yleinen tasapaino -podcast. He keskustelevat Vihreän Langan Annakaisa Sunin kanssa Puhekupla-podcastin erikoisjaksossa.

Podcastien kuuntelijamäärät ovat Suomessa vielä kovin pieniä, mutta kasvussa.

"Meidän podcast nousi Suomen listan ykköseksi, kun sillä oli ehkä 400 kuuntelijaa", Pursiainen sanoo.

Hänen mukaansa suomenkielisiä podcasteja vaivaa sama kuin muutakin digitaalista sisältöä: tarjontaa on niin vähän, etteivät ihmiset ole tottuneet kuuntelemaan podcasteja.

"Suomalaisten podcastien taso on yllättävän hyvä, vaikka moni ei niistä ole kuullutkaan."

Linda Pelkonen sanoo epäilleensä blogien potentiaalia, kun tavalliset ihmiset ja poliitikot alkoivat kirjoittaa niitä 2000-luvulla. Nyt blogeja jaetaan todella paljon sosiaalisessa mediassa.

Heikki Sairasen mukaan podcastien haasteena on, että niiden kuunteleminen on niin yksityistä. Jos jakso kestää tunnin, se on vaikeampi saada leviämään sosiaalisessa mediassa kuin muutamassa minuutissa luettava blogi.

Kuuntele Puhekupla Soundcloudissa tai Itunesissa.
Viite