Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Aleksi Kallioja

Lasse Leipola, Lasse Miettinen ja Jenni Leukumaavaara
Vaalit puntarissa. Toimittajat Lasse Leipola ja Jenni Leukumaavaara istuivat pohtimaan kuntavaalitulosta vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettisen kanssa.Aleksi Kallioja

Vaalit puntarissa. Toimittajat Lasse Leipola ja Jenni Leukumaavaara istuivat pohtimaan kuntavaalitulosta vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettisen kanssa.

Puhekupla: Vihreiden vaalimenestys osa laajempaa länsimaisen suunnan määrittelyä

10.4.2017 16.47

Jenni Leukumaavaara

Vihreät ylsi kuntavaaleissa historialliseen tulokseen. Samalla se otti hyppäyksen kohti suuria puolueita.

Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen näkee vihreiden vaalivoitossa myös Suomea laajemman merkityksen. Vaalivoitolla Suomi liittyi Saksan ja Hollannin vihreiden vaalivoittojen ketjuun.

"Tämä on eurooppalaisittain ihan mieletön juttu. Eilen sai sinettinsä se työ, jonka Tarja Cronberg aloitti vuonna 2005. Vihreistä on tullut koko Suomen puolue", Miettinen sanoo Vihreän Langan Puhekupla-podcastissa.

Ennen kaikkea kyse on Miettisen mielestä siitä, että suomalaiset ja eurooppalaiset laajemminkin näkevät ja oivaltavat, että politiikka on arvovalintoja.

"Tämän maan suunnan ei ole pakko olla se, mihin suuntaan istuva hallitus tätä maata vie. Ihmiset olivat sitä mieltä, että he voisivat asettaa toivonsa siihen vaihtoehtoon, mitä vihreät tarjoaa."

Mitä puoluesihteeri miettii pormestarimallista nyt, kun vihreät jäi ilman pormestaripaikkaa? Entä mihin suuntaan vihreät aikoo kasvaa? Tämän ja muut kuulet Vihreän Langan Puhekupla-podcastista.
Viite