Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Wikimedia Commons / JIP - Own work, CC BY-SA 3.0

yö takaisin. Feministit marssivat naistenpäivänä vihapuhetta ja väkivaltaa vastaan. Helsingissä mielenosoitus lähtee liikkeelle Narinkkatorilta.Wikimedia Commons / JIP - Own work, CC BY-SA 3.0

yö takaisin. Feministit marssivat naistenpäivänä vihapuhetta ja väkivaltaa vastaan. Helsingissä mielenosoitus lähtee liikkeelle Narinkkatorilta.

"Raiskausuhkaukset ovat muuttuneet normaaleiksi" – Feministit ottavat yön takaisin

8.3.2016 11.00

Annakaisa Suni

Vihapuhe ja rasismi ovat lisääntyneet Suomessa ja niistä on tullut aiempaa hyväksytympiä, sanoo Inkeri Rönnberg feministisestä foorumista FemF:stä.

"Ihmiset ja varsinkin naiset, jotka puhuvat rasismia vastaan, ovat joutuneet vihan kohteeksi. Raiskausuhkaukset ovat muuttuneet normaaleiksi", Rönnberg sanoo.

Feministit järjestävät naistenpäivänä Otetaan yö takaisin -mielenosoituksen vihapuhetta ja väkivaltaa vastaan Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Rönnberg toivoo mukaan kaikkia feministejä. Hänen mukaansa on tärkeää, että myös ne, jotka eivät itse koe syrjintää, puhuvat sitä vastaan.


Naisten oikeuksia käytetään Rönnbergin mukaan keppihevosena rasistiselle politiikalle. Katupartiot ja Rajat kiinni! -liike kertovat suojelevansa naisia.

"Naisten yli puhutaan ja sanotaan, mitä me tarvitsemme. Yleensä puhuja on valkoinen mies."

Mielenosoittajat haluavat, että naiset ja erityisesti vähemmistöihin kuuluvat naiset saavat itse määritellä, mitä turvallisuus tarkoittaa.


Helsingissä mielenosoittajat kokoontuvat Narinkkatorille tänään tiistaina klo 19 ja marssivat siitä kohti Kalliota.

Mielenosoituksen järjestävät feministiset lehdet Astra ja Tulva yhdessä FemF:n ja Naisasialiitto Unionin kanssa. Sitä tukevat muun muassa Naisjärjestöt yhteistyössä ry ja Amnestyn Suomen osasto. Mukaan odotetaan joitakin satoja feministejä.
Viite