Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Riikka Suomisesta Vihreän Langan päätoimittaja

Anni Jaakkola

Riikka Suominen
Kaksi mediaa. Riikka Suomisen tavoitteena on, että sekä Vihreän Langan verkkosivut että paperilehti tavoittavat laajasti yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita.Anni Jaakkola

Kaksi mediaa. Riikka Suomisen tavoitteena on, että sekä Vihreän Langan verkkosivut että paperilehti tavoittavat laajasti yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita.

6.10.2015 11.02

Vihreä Lanka

Aikakauslehti Huilin perustaja ja päätoimittaja Riikka Suominen aloittaa Vihreän Langan päätoimittajana joulukuun alussa. Aiemmin Suominen on työskennellyt muun muassa Ruotsin yleisradion ja Nelosen uutisten uutistoimituksissa sekä Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen tiedottajana.

Hän sanoo olevansa innostunut journalismin mahdollisuuksista maailman muuttamisessa.

”Nyt kun valtamediat leikkaavat toimintaansa, näen että Vihreä Langan tehtävä muuttuu entistä tärkeämmäksi. Aiheet, jotka erityisesti kiinnostavat minua ovat EU, työelämän murros ja yrittäjyys, koulutuspolitiikka sekä tietenkin sukupolvemme kohtalonkysymys ilmastonmuutos.”

Ensi töikseen Suominen saa Vihreän Langan lehtiuudistuksen, jonka myötä uutissisällöt siirtyvät yhä selvemmin lehden verkkosivuille ja paperilehdestä tulee taustoittava aikakauslehti.

”Tavoite on, että molemmat mediat tavoittaisivat laajasti yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita. Politiikan analyysit, ilmastouutisointi, turvapaikkapolitiikka ja työelämän murroksen kuvaus ovat esimerkiksi aiheita, joiden kuvaamisessa Langalla on osaamista ja joista haluamme käydä keskustelua. Lisäksi uudistuva lehti palvelee vihreästä vaikuttamisesta kiinnostuneita ja tarjoaa heille eväitä yhteiskunnalliseen työhön.”

Suominen toivoo, että muun muassa vuoden 2013 laatulehtenä palkitulle Huili-lehdelle löytyisi uusi vetäjä, sillä muuten lehden julkaiseminen loppuu.

”Lehti on saanut paljon kiitosta, mutta julkaisun saaminen kannattavaksi on tässä taloudellisessa tilanteessa ollut todella vaikeaa. Olen antanut lehdelle kaiken osaamiseni, ja totta puhuen myös säästöni.”

Vihreän Langan päätoimittajana vuodesta 2011 lähtien toiminut Juha Honkonen siirtyy Readom-journalismipalvelun toimitusjohtajaksi.
Viite