Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sammeli Heikkinen

Juha Sipilä median piirittämänä
Vastauksia! Eilen Sipilää tenttasivat toimittajat, tänään kansanedustajat.Sammeli Heikkinen

Vastauksia! Eilen Sipilää tenttasivat toimittajat, tänään kansanedustajat.

Sipilä eduskunnan grillissä: En ole enää yhteyksissä tiedotusvälineisiin

1.12.2016 17.25

Sammeli Heikkinen

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ei aio enää olla yhteyksissä tiedotusvälineisiin tai niiden toimittajiin itseään koskevista jutuista. Sipilä sanoi torstaisella eduskunnan kyselytunnilla hoitavansa esimerkiksi virheistä huomauttamisen muulla tavalla. Tapaa hän ei täsmentänyt.

Kyselytunti lämpeni heti alussa, kun oppositio iski kiinni painostusepäilyjen kohteeksi joutuneeseen pääministeriin. Teräviksi kääntyneet kysymykset saivat hallituspuolueiden kansanedustajat protestoimaan kovaäänisestikin.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoi olevansa huolissaan siitä, että Sipilän asettui Ylen puolueettomuutta kyseenalaistavilla kommenteillaan epäsuorasti tukemaan väitteitä siitä, ettei tiedotusvälineisiin voi luottaa.

Aiemmin päivällä Niinistö vaati Facebookissa Sipilää pyytämään julkisesti anteeksi tämän sähköpostikirjeenvaihdossaan esittämää väitettä Ylen puolueellisuudesta.

Sipilältä kysyttiin useampaan otteeseen hieman eri tavoin, oliko hän painostanut Yleä ja miksi. Sipilä vastasi jokaiseen kysymykseen käytännössä samalla tavalla. Hän toisti, ettei yrittänyt vaikuttaa Ylen toimintaan tai sen juttujen sisältöön, vaan antoi vain palautetta, koska häntä ei oltu kuultu Terrafamea ja Sipilän sukulaisten firmaa käsittelevään juttuun.

Vihreiden Pekka Haavisto korosti, etteivät vihreät epäile Sipilän käyttäneen asemaansa väärin Terrafame-päätöksenteossa. Haavisto kuitenkin muistutti, että jääviyssäännöt ovat olemassa juuri siksi, ettei nyt syntyneen kaltaisia epäselvyyksiä tulisi. Haavisto myös painotti, että vihreät ovat huolissaan siitä, millainen keskustelu pääministerin Yle-painostusepäilystä on syntynyt ja miten se vaikuttaa Ylen asemaan.

Sipilä myös arvioi, ettei Terrafame-uutisoinnista ja sen jälkipyykistä ulkomaisiin tiedotusvälineisiin saakka levinnyt kohu ole heikentänyt Suomen mainetta.
Viite