Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

sumuvuori.net

Johanna Sumuvuori
Paluu parlamenttiin. Johanna Sumuvuori nousee Anni Sinnemäen tilalle eduskuntaan.sumuvuori.net

Paluu parlamenttiin. Johanna Sumuvuori nousee Anni Sinnemäen tilalle eduskuntaan.

Sumuvuori iloitsee pätkätyöstään

27.11.2014 16.03

Annakaisa Suni

Vihreiden Johanna Sumuvuori nousee Anni Sinnemäen tilalle eduskuntaan. Sinnemäki valittiin eilen keskiviikkona Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi.

Onneksi olkoon, Johanna Sumuvuori! Miten juhlit uutta työpaikkaasi?

"Ensin juhlin maltillisesti olemalla läsnä kaupunginvaltuuston pitkässä kokouksessa eilen keskiviikkona. Sitten oli pienet juhlat, ja kävimme ylioppilaskunnan vuosijuhlien jatkoilla. Ehkä järjestän kunnon juhlat, kun olen saanut valtakirjani."

Olit kansanedustajana 2006 - 2011. Mitä olet tehnyt sen jälkeen?

"Olin yhden akateemisen lukuvuoden Oxfordissa vierailevana jatko-opiskelijana. Viime kesänä ehdin olla kolme kuukautta kehitysministeri Pekka Haaviston erityisavustajana. Nyt olen pääsihteerin sijaisena kansalaisjärjestöjen konfliktinehkäisyverkostossa.

On ollut avartava kokemus olla eduskunnan ulkopuolella, mutta on myös kiva palata. Kun jonkin asian menettää, sen arvo kirkastuu. Kuulun ihmistyyppiin, joka pitää parlamentaarikon tehtävää tosi arvokkaana ja tärkeänä."

Aloitat eduskunnassa tammikuussa ja olet ehdolla kevään vaaleissa. Onko pätkäpestistä etua vaalikampanjassa?

"Vaikea sanoa. 2006 nousin eduskuntaan varasijalta ja pääsin läpi vuoden 2007 vaaleissa. Toisaalta olin istuva kansanedustaja 2011, ja menetin paikkani. Pitää tehdä hyvä kampanja, ei voi tuudittautua siihen, että se on joku automaatti.

Vaaliteemani ovat pitkälti samoja kuin aiemmin. Puhun globalisaatiosta, ulko- ja turvallisuuspolitiikasta ja heikoimpien auttamisesta. Taloudellisesti huonoina aikoina ei pidä ensimmäisenä säästää kulttuurista ja kirjastoista, koska ne ovat tärkeää ennaltaehkäisevää työtä."

eduskunta 
Viite