Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suuret kaupungit Sipilää vastaan – Turkukin torjuu päivähoitoleikkaukset

vihreat.fi

Niina Ratilainen
Menestystä. Niina Ratilainen iloitsee sitä, että vihreiden tavoitteet etenevät Turussa.vihreat.fi

Menestystä. Niina Ratilainen iloitsee sitä, että vihreiden tavoitteet etenevät Turussa.

17.11.2015 15.44

Annakaisa Suni

Turussa päätettiin eilen maanantaina, ettei kaupunki rajaa lasten päivähoito-oikeutta.

Hallitus valmistelee lakia, jonka mukaan lapsi saisi olla päivähoidossa vain puoli päivää, jos toinen vanhemmista on kotona esimerkiksi työttömänä.

Turun valtuustoryhmät sopivat, ettei lakia oteta suoraan käyttöön, vaan asiasta päätetään erikseen kaupunginhallituksessa. Kaupunginhallituksen odotetaan päättävän, että kaikilla turkulaislapsilla on jatkossakin oikeus kokopäiväiseen hoitoon.

Aiemmin myös Helsinki ja Tampere ovat päättäneet, että ne eivät toteuta hallituksen päätöstä päivähoidon rajoittamisesta.

Hallituspuolueet eivät ole enemmistönä Suomen suurissa kaupungeissa.


Turun valtuustoryhmät päättivät myös, että perusopetuksen ryhmäkokoja ei suurenneta.

Turun vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Niina Ratilainen iloitsee siitä, että vihreiden ajama linja hyväksyttiin ensi vuoden budjettiin.

"Kaikkein tärkeintä vihreille oli, että perusopetuksen ryhmäkoot pidetään nykyisellään eikä päivähoitorajauksia tehdä. Joudumme lisäämään talouden alijäämää, mutta tämä oli mielestämme välttämätön valinta", Ratilainen sanoo tiedotteessa.


Vihreät sai läpi useita muitakin tavoitteitaan. Turku antaa Helsingin jälkeen toisena kaupunkina paperittomille oikeuden ei-kiireelliseen terveydenhuoltoon. Oikeus koskee alle 18-vuotiaita ja raskaana olevia naisia. Budjettiin tuli myös kirjauksia pyöräteistä.

Ratilainen uskoo, että vihreiden tavoitteet etenivät hyvin, koska niissä oli mietitty myös rahoitusta ja taloudellista hyötyä. Poliitikkojen vaihtuminen muissa valtuustoryhmissä on myös muuttanut valtuuston linjaa vihreiden ajamaan suuntaan.

Turun ensi vuoden budjetista sopivat kokoomus, sdp, vihreät, rkp, kd ja keskusta. Perussuomalaiset ja vasemmisto eivät ole mukana koalitiossa.
Viite