Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

auttajatko ääripää? Ville Niinistö sanoi, että muun muassa Punainen Risti ja Mannerheimin lastensuojeluliitto kantavat turvapaikanhakijoista vastuuta, joka kuuluisi julkiselle vallalle. Iiro Törmä

auttajatko ääripää? Ville Niinistö sanoi, että muun muassa Punainen Risti ja Mannerheimin lastensuojeluliitto kantavat turvapaikanhakijoista vastuuta, joka kuuluisi julkiselle vallalle.

"Tässäkö ovat ääripäät? Toinen kutoo sukkia ja toinen heittää kivillä"

26.9.2015 14.24

Annakaisa Suni

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on huolissaan hyökkäyksistä turvapaikanhakijoita vastaan.

"Erityisen surullista ja tuomittavaa tämä on siksi, että iskujen kohteina on ihmisiä, jotka ovat tulleet vaarojen halki hakemaan turvaa sodan keskeltä. Ilotulitteita ammuttiin naisia ja lapsia kuljettavaa bussia kohti", Niinistö sanoi puheessaan puoluevaltuuskunnalle tänään lauantaina.

Niinistö muistutti, että muun muassa Punainen Risti ja Mannerheimin lastensuojeluliitto kantavat nyt turvapaikanhakijoista vastuuta, joka kuuluisi julkiselle vallalle. Myös järjestöjen työntekijät joutuvat kohtaamaan väkivallan uhkaa.

"Tässäkö ovat ne ääripäät, joista osa päättäjistä on puhunut? Toinen ääripää yrittää auttaa ihmisiä hädän hetkellä, kutoo heille sukkia, ja toinen heittelee heitä kivillä."

Niinistö toivotti rasisminvastaisen julistuksen tervetulleeksi. Tärkeämpää hänen mukaansa kuitenkin on, että rasismia ei hyväksytä lähiympäristössä.

"Tälle uhkailulle on saatava loppu. Emme yksinkertaisesti voi antaa asioiden jatkua näin", Niinistö sanoi.

Hänen mukaansa pakolaiskriisistä on tullut osa Suomen EU- ja ulkopolitiikan kriisiä. Sisäministeri Petteri Orpo (kok) joutui arpomaan äänestyskäyttäytymistään EU:n ministerineuvostossa ja selittelemään sitä jälkeenpäin perussuomalaisten pelossa.

Niinistö totesi, että Orpo tuntui sanovan EU-maiden vastuunjaolle kyllä, perussuomalaiset ei ja pääministeri Juha Sipilä (kesk) keskittyvän vai hallituksen koossa pitämiseen.

Hänen mukaansa Suomi on hakeutumassa osaksi itäisen Euroopan konservatiivisia maita.

Vihreiden uusi puoluevaltuuskunta kokousti tänään ensimmäistä kertaa.
Viite