Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Wikipedia

Vapaa lajitoveri. Tampereen delfiinit pysynevät vankeudessa elämänsä loppuun.Wikipedia

Vapaa lajitoveri. Tampereen delfiinit pysynevät vankeudessa elämänsä loppuun.

Tampereen delfiinit siirretään muualle - "Ainakin yksi delfinaario vähemmän"

27.10.2015 10.30

Sammeli Heikkinen

Tampereen Särkänniemen huvipuiston delfinaarion toiminta loppuu. Asiasta kertoi tiistaina ensimmäisenä Yle.

Delfiinarion toiminnasta on keskusteltu Tampereella kiivaasti etenkin sen jälkeen, kun vihreä valtuuttettu Juhana Suoniemi teki viime kevään lopulla valtuustoaloitteen delfinaarion sulkemiseksi.

Suoniemen aloite kaatui lopulta valtuuston käsittelyssä, mutta nyt Särkänniemi oy:n hallitus päätti itse sulkea delfinaarion. Ylen mukaan perusteena on se, että delfinaarion toiminta on taloudellisesti kannattamatonta.

Suoniemen mukaan delfinaarion talous oli kuralla jo viime vuonna, kun sulkemista käsiteltiin valtuustossa. Tuolloin asiasta ei kuitenkaan keskusteltu.

"Harmi, ettei se noussut esiin valtuustossa. Keskustelu sulkemisesta olisi ollut silloin varmasti järkevämpää. Nyt osalla jengistä oli käsitys, että delfinaario on kultakaivos."

Särkänniemen delfinaario lopettaa saman tien yleisönäytökset ja jäljellä olevat neljä delfiiniä siirretään ensi keväänä johonkin toiseen delfinaarioon.

"Varmaan se on ainoa olemassaoleva ratkaisu, aika huono sellainen tietenkin, kun delfiinit joudutaan kuljettamaan uuteen paikkaan, jossa ne eivät ole tottuneet olemaan", Suoniemi sanoo.

Hänen mielestään hyviä ratkaisuja tilanteen ratkaisemiseen tuskin olikaan.

Neljästä jäljelläolevasta delfiinistä kaksi on vangittu jo 1980-luvun alussa Meksikonlahdella ja kaksi on syntynyt delfinaariossa, joten niiden laskeminen vapauteen ei ole varteenotettava vaihtoehto.

"Olen kuitenkin iloinen siitä, että olen ollut käynnistämässä keskustelua, joka johti eläinrääkkäyksen lopettamiseen. Eniten tässä harmitti ja hävetti se, että Tampereen kaupunki käytti sitä turistivetonaulana. Nyt on ainakin yksi delfinaario vähemmän."
Viite