Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Teraloop vastaa kritiikkiin – ei paljasta yksityiskohtia hankkeestaan

12.4.2016 12.53

Sammeli Heikkinen

Bloggariryhmän kritiikin kohteeksi joutunut Teraloop vastaa niukkasanaisesti epäilyksiin siitä, että sen lupaama uusiutuvan energian säilyttämisjärjestelmä olisi toteuttamiskelvoton.

Vihreän Langan yhteydenottopyyntöön sähköpostitse lähetetyssä vastauksessa Teraloop kertoo, että Teknologian tutkimuskeskuksen VTT:n tekemän toteutettavuusarvion perusteella järjestelmä tarjoaa suuria mahdollisuuksia.

Tiistaina aamulla useissa blogeissa (tässä Zygomatican sivulla) julkaistussa laskelmassa arvioitiin Teraloopista julkisuudessa olleiden tietojen perusteella, että startup-yrityksen hahmottelema maanalaiseen maglev-rataan perustuva energiansäilyttämissysteemi on hyvin vaikeasti toteutettava, ellei toteuttamiskelvoton.

Teraloopin mukaan on syytä tehdä ero julkisuudessa olleiden järjestelmän konseptihahmotelmien ja sen välillä, millaiseen energianvarastointikykyyn yritys todellisuudessa pyrkii.

Teraloopin mukaan näitä tavoitelukuja ei ole julkistettu, eivätkä ne ole vielä julkisia.

"Emme vastaa spekulaatioihin, jotka koskevat järjestelmän massaa, magneettikenttiä tai sähköjärjestelmiä. Painotamme kuitenkin, että turvallisuus ja kestävyys ovat tärkeimpiä huolenaiheitamme kehitystyössä", Teraloopin vastauksessa sanotaan.

Myös Tekes vastasi tiistaina Vihreän Langan kysymykseen Teraloopista.

Tekesin mukaan Teraloopin kehittämiseen on myönnetty enintään 260 000 euron laina.

Tekesin mukaan rahoituksen myöntäminen perustuu siihen, että sen arvion mukaan Teraloop on toteuttamiskelpoinen hanke.
Viite