Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Toivota pakolainen tervetulleeksi, mene suljettuihin paikkoihin ja vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen

Loikkaa vapaalle. Tohtori Jean Cäpylehtoon voi törmätä lauantaina Senaatintorilla.

Loikkaa vapaalle. Tohtori Jean Cäpylehtoon voi törmätä lauantaina Senaatintorilla.

11.9.2015 14.32

Sammeli Heikkinen

Huomenna lauantaina on aika sanoa pakolaisille tervetuloa, mennä sinne minne ei muuten pääse ja livahtaa vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen menneisyyden kautta.

Suomi sanoo tervetuloa -kansalaispiknikin päätapahtuma järjestetään lauantaina Helsingin Kansalaistorilla kello 15. Siihen voi kuitenkin osallistua myös kotipaikkakunnallaan, jos ei muuten niin ainakin sosiaalisen median kautta.

Lisätietoa tapahtuman Facebook-sivulta, Twitteristä (@TorillaOnTilaa, #Suomi Says Welcome) ja Instagramista (#SuomiSaysWelcome)

Helsingissä pääsee perjantaista sunnuntaihin käymään paikoissa, joista osa on normaalisti  kansalaisilta suljettuja. OpenHouseHelsinki-tapahtumissa suunnittelijat ja asiantuntijat vievät vierailijoita muun muassa Saksan suurlähetystöön ja Malmin lentoasemalle.

Kierrokset ovat ilmaisia. Joillekin on turvallisuussyistä rajoitettu osallistujamääriä. Lisätietoa verkkosivuilta.

Helsingin Senaatintorilla vietetään viikonloppuna kolmatta Autonomian aika -festivaalia. Tarkoitus on pyrkiä "ottamaan vauhtia maamme tulevaisuuteen kaikesta hyvästä menneisyydessämme: puhtaasta luonnosta ja viljelystä, tuulimyllyistä, runsaasta kansainvälisyydestä ja omavaraisuudesta".

Lauantain Tulevaisuuden energiatorilla kello 11–16 tohtori Jean Cäpylehto -nimellä esiintyvä tietokirjailija Janne Käpylehto esittelee keksintöjään. Sunnuntaina kello 18.30 Tuomiokirkon portaat täyttää kansalaisten kynttilämeri yhteistyön, rauhan ja luonnonsuojelun puolesta. Sen jälkeen Tuomiokirkossa esitetään maksullinen konsertti.

Lisätietoa verkkosivulta.
Viite