Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sampo Kiviniemi

Malmin lentokentän rakennukset on suojeltu. Ne säilytetään, vaikka kenttä lakkautettaisiin. Sampo Kiviniemi

Malmin lentokentän rakennukset on suojeltu. Ne säilytetään, vaikka kenttä lakkautettaisiin.

Torppaako Placido Domingo asuntorakentamisen Malmin lentokentälle?

30.3.2016 15.39

Riikka Suominen

Malmin lentokentän puolustajat tuovat asiansa tänään keskiviikkona vielä kerran Helsingin kaupunginvaltuustoon. Valtuusto käsittelee reilun 13 000 helsinkiläisen allekirjoittamaa kuntalaisaloitetta, joka vaatii lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä.
Aiemmin liikenne- ja viestintäministeriö on linjannut, että Malmin lentokenttä lakkautetaan. Vuosikymmenen vaihteessa tilalle aletaan rakentaa asuntoaluetta. 


Vihreät kannattaa Malmin rakentamista asunnoiksi. Kaupungin nykyinen asuntopula näkyy korkeina asuntojen hintoina ja vuokrina.

”Tarvitsemme asuntoja sadoilletuhansille uusille asukkaille. Malmille mahtuisi 25 000 asukasta. Se on paljon, eikä mitään korvaavaa paikkaa ole. Jo nyt joudutaan miettimään Vartiosaaren, Keskuspuiston ja moottoriteiden laitojen rakentamista”, sanoo vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs.

Malmin kentän rakentamista asunnoiksi kannattavat vihreiden ohella Helsingissä myös demarit ja vasemmisto. Kokoomusta kysymys jakaa. 


Malmin lentoasema
on saanut taakseen sekalaiset tukijoukot. Kaksi viikkoa sitten se nimettiin yhdeksi Euroopan seitsemästä uhanalaisimmasta kulttuuriperintökohteesta. Valinnan tekivät Euroopan kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostra ja Euroopan investointipankin instituutti.

Nimityksen suojelijana oli oopperatähti Placido Domingosta, josta tuli kentän "kummi". Museovirasto on jo aiemmin ilmoittanut kantanaan, että alueen tulisi säilyä toimivana lentokenttänä. TNS gallupin kahden vuoden takaisessa kyselyssä 67 % helsinkiläisistä kannatti lentokentän säilyttämistä ilmailukäytössä.

Tukijoista huolimatta kentän lakkauttaminen näyttää Kivekkäästä varmalta. Finavia on päättänyt lopettaa lentotoiminnan ja valtio on myynyt kentän rakennukset ja luopunut vuokrasopimuksesta.

"Kuntalaisaloite tarkoittaa oikeutta saada asia asianmukaiseen käsittelyyn. Päätöksen tekee vaaleilla valittu valtuusto."

 

 

malmin lentokenttä  lentoasema  asuntorakentaminen 
Viite