Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

Anteeksipyyntö. Puheenjohtaja Touko Aalto pyytää anteeksi valtuutettu Fatim Diarran kommentteja.Vihreät

Anteeksipyyntö. Puheenjohtaja Touko Aalto pyytää anteeksi valtuutettu Fatim Diarran kommentteja.

Touko Aalto: Pyydän anteeksi kaupunginvaltuutettu Diarran kommentteja

7.11.2017 11.20

Sammeli Heikkinen

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto pyytää anteeksi vihreiden helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Facebook-kommentteja.

Kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra kirjoitti perjantaina henkilökohtaisella Facebook-sivullaan, että ainoa syy muuttaa maaseudulle "on insesti ja se, että kukaan ei kuule, kun vaimo huutaa apua".

”Haluan pyytää suomalaisilta ihmisiltä anteeksi kaupunginvaltuutettu Diarran loukkaavia kommentteja ja niistä aiheutunutta mielipahaa”, Aalto sanoi Vihreälle Langalle antamassaan lausunnossa.

”Kommentit ovat vastoin vihreiden arvoja ja tuomittavia. Vihreiden pyrkimys politiikassa on vähentää vastakkainasettelua ihmisten välillä ja tehdä politiikkaa, joka tarjoaa hyvän arjen eväät kaikkialla Suomessa.”

Lausunnon lisäksi Aalto ei juuri halunnut Diarran tapausta kommentoida.

"Meidän puoluesihteerimme Kaisa Hernberg kirjoitti aiheesta pidemmän blogin, joten nyt puoluejohto on ilmaissut kantansa aiheesta täysin."

Iltalehti kertoi sunnuntaina, että Aalto piti Diarran kommentteja mustana huumorina, vaikka pitikin niitä sopimattomina.

Yllättikö Diarran tapauksesta noussut kohu?

”Koin, että on tärkeää, että tulee selväksi mitä minä puoluejohtajana asiasta ajattelen. Ja tein sen nyt niin selväksi, ettei mitään epäselvyyttä jää. Tämä on minun lausuntoni aiheesta.”

Onko vihreiden sisällä suuria eroja siinä, miten maaseutu nähdään?

”En näe mitään eroja. Se, että minä puolueen puheenjohtajana linjaan puolueen yhteisen näkemyksen asiasta näin, kertoo omaa kieltään.”
Viite