Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

Touko Aalto
pettynyt. Sote-uudistuksen valmistelu eteni Touko Aallon mukaan alkusyksystä yllättävän hyvässä hengessä.Vihreät

pettynyt. Sote-uudistuksen valmistelu eteni Touko Aallon mukaan alkusyksystä yllättävän hyvässä hengessä.

Touko Aalto: Sipilä taipui maakuntien toiveeseen

6.11.2015 9.39

Annakaisa Suni

Keskustan taustavaikuttajat ovat kääntäneet pääministeri Juha Sipilän (kesk) pään sote-asiassa, sanoo parlamentaarisessa seurantaryhmässä vihreitä edustava Touko Aalto.

Sote-uudistuksen valmistelu eteni Aallon mukaan alkusyksystä yllättävän hyvässä hengessä. Valmistelussa kuunneltiin aidosti asiantuntijoita ja henki oli keskusteleva. Edellisellä hallituskaudella vallinnut valtapoliittinen taistelu tuntui jääneen syrjään.

22. lokakuuta pidetyn seurantaryhmän toisen kokouksen jälkeen jokin muuttui keskustan ja kokoomuksen välillä. Eilen torstaina pidettyyn kolmanteen kokoukseen kokoomus ei enää edes osallistunut.

Aalto uskoo, että hallituskriisin taustalla on keskustan halu varmistaa valtansa maakunnissa.

"Minusta tämä haisee ihan siltä, että keskustan taustavaikuttajat ovat lähteneet käyttämään valtapoliittista kytkintä ihan eri tapaan ja lobanneet Sipilää voimakkaasti."

Aalto muistuttaa, että kukaan sote-asiantuntijoista ei kannata keskustan ajamaa 18 itsehallintoalueen mallia.

Vihreät kannattaa 12–15 sote-alueen mallia. Aallon mukaan se ei kuitenkaan tarkoita, että kokoomus ja vihreät olisivat asiasta samaa mieltä. Kokoomus ajaa raha seuraa potilasta -mallia ja vihreät julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon vahvaa roolia.
Viite