Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mari Nieminen

Tutkija Charly Salonius-Pasternak (oik.) käy läpi USA:n vaaliasetelmia Vihreän Langan Annakaisa Sunin ja Lasse Leipolan vieraana.Mari Nieminen

Tutkija Charly Salonius-Pasternak (oik.) käy läpi USA:n vaaliasetelmia Vihreän Langan Annakaisa Sunin ja Lasse Leipolan vieraana.

Tutkija: Trump paljastaa republikaanien huijauksen

4.3.2016 10.43

Annakaisa Suni

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Donald Trump on vastaus republikaanipuolueen suureen huijaukseen, sanoo Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak Puhekupla-podcastissa. Siksi puolue-eliitin hylkimä ja loukkauksia suoltava Trump on nousemassa esivaaleissa republikaanien presidenttiehdokkaaksi.

Salonius-Pasternakin mukaan republikaanipuolueessa hyvin äänekäs vähemmistö on luonut illuusion, että he edustavat enemmistöä maassa.

"Ajatus on ollut, että jos kaikista rikkaimmilla menee hyvin, kaikilla menee hyvin."

Republikaanien vastustaman terveydenhuoltoreformin suurimpia hyötyjiä on Salonius-Pasternakin mukaan kuitenkin juuri republikaaneja äänestävä työväenluokka.

Puolue-eliitin bluffiin pettyneet äänestäjät kääntyvät nyt Trumpin puoleen. Miljardööri Trump onnistuu näyttämään ulkopuoliselta – ja on bluffin paljastajana uskottava, koska hän on itse menestyjä.

Tutkijan mukaan on todennäköistä, että presidenttikisa käydään demokraattien Hillary Clintonin ja Trumpin välillä. New Yorkin entinen pormestari Michael Bloomberg saattaa nousta vakavaksi haastajaksi kaksipuoluejärjestelmän ulkopuolelta.

Trump on muun muassa luvannut rakentaa muurin USA:n ja Meksikon rajalle, karkottaa 11 miljoonaa paperitonta siirtolaista ja hyväksyä kidutuksen kuulusteluissa. Salonius-Pasternak ei usko, että Trump presidentiksi noustessaan toteuttaisi kaikkia tavoitteitaan.

"Hän on suurempi uhka republikaanipuolueen brändille ja imagolle kuin meille muille presidenttinä."


Vihreän Langan
podcast Puhekupla perkaa USA:n presidenttikisan taustat ja ennustaa tulevaisuuden supertiistain jälkimainingeissa. Kuuntele Puhekupla Soundcloudissa tai Itunesissa.

podcast  Puhekupla 
Viite