Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

vihreät

tulikoe. Vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto joutui vaikeaan paikkaan kerrottuaan avioerostaan ja uudesta suhteestaan. Kuva kesäkuun puoluekokouksesta, jossa Aalto valittiin puolueen puheenjohtajaksi.vihreät

tulikoe. Vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto joutui vaikeaan paikkaan kerrottuaan avioerostaan ja uudesta suhteestaan. Kuva kesäkuun puoluekokouksesta, jossa Aalto valittiin puolueen puheenjohtajaksi.

Tutkija: Vihreiden puheenjohtajan avioero tuskin syö kannatusta

9.8.2017 12.12

Jenni Leukumaavaara

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kertoi myöhään tiistai-iltana Facebook-sivullaan eroavansa aviopuolisostaan. Vihreän Langan haastattelemat asiantuntijat arvioivat, etteivät yksityiselämän mutkat vaikuta puolueen kannatukseen.


Tänään keskiviikkona Aalto tarkensi, että hänellä on suhde vihreiden nuorisojärjestön viestintäsuunnittelijan kanssa.

Aalto päätyi täydentämään aiempaa ilmoitustaan sen jälkeen, kun tiistai-iltainen ilmoitus pani käyntiin huhumyllyn, joka oli johtanut Aallon mukaan puoluetoimiston naistyöntekijöiden ahdisteluun.


Hyvät kannatusluvut mielipidemittauksissa ja puheenjohtajavalinta ovat pitäneet vihreät positiivisen huomion kohteena tänä vuonna.

Aallon yksityiselämän ilmoitus luultavasti lyhentää kuherruskuukautta median ja äänestäjien kanssa, mutta kannatusluvuissa se tuskin näkyy, Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Jenni Karimäki arvioi.

”Vihreiden kannattajakunta on hyvin pitkälti arvoliberaaleinta, mitä Suomessa voi olla. Luultavasti sieltä löytyy ymmärrystä myös tällaiselle asialle.”

Poliitikkojen julkisuuskuvaa tutkinut Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo on samaa mieltä.

”On ollut tapauksia, jossa konservatiivisemmassa puolueessa avioero ja uusi avioliitto on todennäköisesti vaikuttanut poliitikon kannatukseen, mutta arvoliberaaleissa vihreissä näin ei todennäköisesti käy”, Railo sanoo.


Karimäki huomauttaa, että myös perussuomalaisten puheenjohtajasta Jussi Halla-ahosta tuli puheenjohtajakamppailun aikana ilmi, että hänellä on avioton lapsi, eikä se vaikuttanut menestykseen.

”Perussuomalaiset on kuitenkin paljon arvokonservatiivisempi puolue. Tällaiset asiat eivät ehkä enää ole niin tärkeitä äänestäjille”, Karimäki sanoo.

Vihreät  Touko Aalto  puheenjohtaja  kannatusluvut 
Viite