Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Maryan Abdulkarim
uusi vaihtoehto. Tasa-arvokehitys ottaa Maryan Abdulkarimin mukaan takapakkia: ”Epätasa-arvoon ja syrjintään liittyvät kysymykset ovat muissa puolueissa marginaalissa. Feministisessä puolueessa ne ovat politiikan lähtökohta.” Iiro Törmä

uusi vaihtoehto. Tasa-arvokehitys ottaa Maryan Abdulkarimin mukaan takapakkia: ”Epätasa-arvoon ja syrjintään liittyvät kysymykset ovat muissa puolueissa marginaalissa. Feministisessä puolueessa ne ovat politiikan lähtökohta.”

Uuden Feministisen puolueen tähtäin kuntavaaleissa

15.6.2016 19.30

Sammeli Heikkinen

Suomeen on perustettu Feministinen puolue. Toistaiseksi kyseessä on kuitenkin puolueeksi pyrkivä yhdistys, sillä kannattajakorttien kerääminen alkaa vasta keskiviikkoisen perustamiskokouksen jälkeen.

Feminististä ja antirasistista politiikkaa ajavan puolueyhdistyksen mukaan sen kantava ajatus on syrjimättömyyden periaate. Tarkoitus on myös haastaa muut puolueet täsmentämään tasa-arvolinjauksiaan.

Feministinen puolue yrittää kerätä rekisteröintiin vaadittavat 5 000 kannattajakorttia sen verran pikaisesti, että puolue ehditään rekisteröidä ennen ensi kevään kuntavaaleja.

Puolueyhdistyksen ovat perustaneet Maryan Abdulkarim ja Katju Aro. Aro on Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja ja Abdulkarim varapuheenjohtaja. Aron ja Abdulkarimin mukaan Feministinen puolue on kuitenkin Unionista erillinen, täysin itsenäinen hanke.

Maryan Abdulkarim on ollut aiemmin vihreiden jäsen. Hän on ollut muun muassa Vihreiden naisten hallituksessa. Abdulkarim erosi vihreistä 2013. Vuonna 2014 hän perusteli Vihreän Langan haastattelussa vihreistä lähtemistään sillä, ettei ollut valmis kompromisseihin, joita puoluepolitiikassa on tehtävä.

Perustavan kokouksen jälkeen puolueyhdistyksen vetovastuu siirtyy puoluehallitukselle. Kuntavaaliteemoista päätetään yhdistyksen tiedotteen mukaan suoralla demokratialla.
Viite