Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Uudessa puoluebarometrissä vihreille ennätystulos

26.10.2016 21.30

Riikka Suominen

Suomalaiset suhtautuvat kaikista puolueista myönteisimmin vihreisiin. Tuoreen puoluebarometrin mukaan 45 prosenttia suhtautuu erittäin tai melko myönteisesti Vihreään liittoon. Keskustan luku on 41 prosenttia, demareiden 39 prosenttia ja kokoomuksen 37 prosenttia.

Perussuomalaisiin suhtaudutaan vähiten myönteisesti.

Samassa kyselyssä vastaajat antavat kuitenkin koko opposition työstä nihkeän arvion. Vain 20 prosenttia pitää opposition toimintaa hyvänä ja peräti 64 prosentin mielestä oppositio on onnistunut melko huonosti esittäessään vaihtoehtoja hallituksen politiikalle. Oppositiossa ovat sdp, vihreät, vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja rkp.


Hallitus saa oppositiota paremman
arvosanan työstään. Runsas neljäsosa (27 %) ajattelee hallituksen onnistuneen vähintään melko hyvin.

Selvä enemmistö (64 %) on asiasta kuitenkin päinvastaista mieltä. He pitävät hallituksen toimintaa vähintään melko huonona.

Kaikkein tymäkimmän tyrmäyksen hallituksen työlle antavat vihreät. Heistä 93 prosenttia suhtautuu hallitukseen kriittisesti.

Hallituksen arvosana on noussut hiukan keväästä. Kahdenkymmenen vuoden aikavälillä tämänhetkinen arvosana on silti edelleen yksi heikoimmista.


Kyselyssä tiedusteltiin myös
vastaajien kiinnostusta kuntavaaleja kohtaan. Vastaajista 55 prosenttia sanoi käyvänsä varmasti äänestämässä. Määrä on hiukan pienempi kuin neljä vuotta sitten ennen edellisiä kuntavaaleja. Luku on korkein kokoomuksen kannattajilla, joista 82 prosenttia aikoo äänestää. Vihreistä kaksi kolmesta sanoi varmasti äänestävänsä.

"Puoluekannatuksemme on noussut ennätystasolle. Meidän on osoitettava omilla uskottavilla vaihtoehdoillamme, että kuntavaaleissa kannattaa myös käydä äänestämässä vihreitä", sanoo puheenjohtaja Ville Niinistö.

puoluekannatus  gallup  mielipidemittaus 
Viite