Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vaalivoitolla kaupunginvaltuustoon – Porin vihreät haluaa parantaa kaupungin väen vointia

Handout

Onnistunutta taktikointia. Anne Liinamaan mukaan liittoutuminen demareiden ja vasemmistoliiton kanssa helpotti hyvien luottamustoimien saantia.Handout

Onnistunutta taktikointia. Anne Liinamaan mukaan liittoutuminen demareiden ja vasemmistoliiton kanssa helpotti hyvien luottamustoimien saantia.

7.9.2017 9.21

Sammeli Heikkinen

Vihreät lisäsi paikkamääräänsä Porissa kolmesta viiteen. Miten se vaikuttaa kuntapolitiikan arkeen, kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Anne Liinamaa?

Vaalivoiton jälkeen liittouduimme sdp:n ja vasemmistoliiton kanssa. Saimme merkittäviä luottamuspaikkoja: kaupunginhallituksen ensimmäisen varapuheenjohtajuuden sekä ammattikorkeakoulun hallituksen, tarkastuslautakunnan ja joukkoliikennelautakunnan puheenjohtajuudet. Tällaisia paikkoja meillä ei aiemmin ollut, ei edes paikkaa hallituksessa.

Mikä on syksyn ja talven tärkein kysymys Porissa?

Yksi tärkeimmistä on kaupungin henkilöstön hyvinvoinnin parantaminen. Viime vaalikaudella vastoin vihreiden tahtoa lomautettiin koko henkilöstö. Siitä syntyi kestämätön työtaakka opettajille ja hoitajille. Työhyvinvointi laski, sairaspoissaolot kasvoivat.

Toinen on kestoaihe, koulutussäästöjen lopettaminen.

Lisäksi haluaisimme elävöittää Porin keskustaa. Pitäisi miettiä, miten yrittäjiä voidaan tukea niin, että tyhjiin liiketiloihin tulisi yrityksiä. Ja vaikka Pori on hyvä pyöräilykaupunki, voisimme tehdä lisää pyöräteitä ja suojaisia pyöräparkkeja.

Mitä muualta Suomesta pitäisi tuoda Poriin?

Pääkaupunkiseudulta kadehdin joukkoliikennettä. Porissa joukkoliikenne ei ole niin tehokasta kuin toivoisi. Parannusta tulee kyllä, viikko sitten avattiin uusi matkakeskus korkeakoulukampuksen viereen.

Missä muu Suomi voisi ottaa Porista mallia?

Pori on mahtava tapahtumakaupunki, meillä on pitkä perinne suurtapahtumien järjestämisessä. Siinä muut kaupungit voisivat ottaa meistä mallia.

Mitä jokaisen suomalaisen pitäisi tietää Porista?

Keväällä otsikoihin nousi Haluatko miljonääriksi -tietokilpailu, kun osallistuja ei tiennyt missä on Yyteri. Jos joku ei sitä tiedä, niin on Porissa ja siellä on Suomen hienoimmat hiekkarannat ja minun mielestäni hienoimmat maisemat. Kannattaa tulla katsomaan.

Missä Porin vihreät ovat kymmenen vuoden päästä?

Porin vihreät on eduskunnassa. Varmasti joku porilainen vihreä on noussut eduskuntaan. Tai sanotaan, että satakuntalainen vihreä, etteivät raumalaiset suutu.

anne liinamaa  porin vihreät  kuntapolitiikka 
Viite